Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Primăria Panciu continuă modernizarea instituțiilor de învățământ cu fonduri europene

Administrația locală din Panciu va continua și anul acesta să investească în modernizarea infrastructurii educaționale. În acest sens, Primăria Orașului Panciu a despus la finanțare, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, proiectul EDUCAȚIE TIMPURIE – Proiect pentru modernizarea și dotarea infrastructurii de educație preșcolară din orașul Panciu. „Copiii noștri trebuie să beneficieze de cele mai bune condiții, pentru a obține cele mai bune rezultate, la toate disciplinele de studiu. De aceea, și în 2019, învățământul va rămâne un domeniu prioritar, iar Primăria Orașului Panciu va continua să investească în modernizarea infrastructurii educaționale de la toate nivelurile, începând cu învățământul antepreșcolar până la cel liceal. Acest lucru se va realiza prin intermediul proiectului EDUCAȚIE TIMPURIE – Proiect pentru modernizarea și dotarea infrastructurii de educație preșcolară din orașul Panciu“, a declarat primarul PSD al orașului Panciu, Iulian Nica.

Acesta a adăugat că Primăria Panciu mai depune la finanțare, în cadrul POR 2014-2010, și proiectul Reabilitarea și modernizarea instituților publice din orașul Panciu – Liceul teoretic Ioan Slavici și Liceul Tehnologic Al. I. Cuza, ce prevede  reabilitarea termică a a celor două licee, precum și a fostului internat școlar. Un alt proiect este „Educație și Formare – Proiect pentru extinderea și dotarea infrastructurii educaționale pentru învățământul general obligatoriu în orașul Panciu” și vizează modernizarea Grădiniței nr. 1 Panciu. În cadrul acestui proiect vor fi realizate: reabilitarea termică a clădirii, prin anveloparea pereților exteriori și înlocuirea tâmplăriei existente; reabilitarea acoperișului; reabilitarea rețelei electrice; reabilitarea rețelelor de apă caldă și apă rece; montare centrală termică nouă, pe gaze naturale; dotarea sălilor de clasă cu mobilier și echipamente IT; crearea unui loc de joacă pentru copii în curtea interioară și împrejmuirea complexului de învățământ; reabilitarea căilor de acces spre grădiniță, prin asfaltarea străzii Ioan Slavici, de la intersecția cu strada Nicolae Titulescu până la Mănăstirea Brazi; reabilitarea trotuarelor de pe strada Ioan Slavici și de pe strada Nicolae Titulescu.

 

Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, modernizat cu fonduri europene

În domeniul învățământului, Primăria Orașului Panciu s-a remarcat prin implementarea celui mai mare obiectiv de investiții cu finanțare europeană din județul Vrancea. Este vorba despre EDU PANCIU – Proiect pentru extinderea, dotarea și reabilitarea Liceului  Teoretic Ioan Slavici. Acesta a avut o valoare totală de 30.494.077,94 lei și a fost cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.4 – Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă.

Investiția a fost inaugurată în luna februarie 2016, de președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNJCR, Marian Oprișan. „Datorită acestui proiect, Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu a devenit cel mai modern liceu din județul Vrancea și din regiune. Elevii au la dispoziție 16 laboratoare de specialitate noi – două laboratoare de matematică și câte unul pentru limba română, limbi moderne, informatică, biologie, chimie, fizică, științe economice, contabilitate, științe socio-umane, istorie, geografie. De asemenea, a fost creată și o sală multimedia, ce beneficiază de echipamente IT moderne și performante. Totodată, s-a creat și o nouă bază sportivă, modernă, cu gazon sintetic, tabelă de afișaj electronică, instalație de sonorizare cu kit microfon, wireless și alte echipamente specifice, dar și o instalație de iluminat nocturn. Este foarte important de precizat faptul că Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu este singurul din Vrancea care beneficiază de un observator astronomic, dotat cu un telescop modern”, a declarat primarul Iulian Nica.

 

Unitățile școlare, reabilitate și dotate cu logistica necesară

Administrația locală pănceană a derulat și alte investiții în domeniul educației și învățământului, precum: reabilitarea şi dotarea Liceului Teoretic Ioan Slavici Panciu și a Liceului Tehnologic Al. I. Cuza Panciu cu fonduri de la Banca Mondială; reabilitarea școlilor și grădinițelor din cartiere, precum și a Grădiniței nr. 1 Panciu; dotarea liceelor cu centrale termice şi branşarea lor la reţeaua de gaze naturale; modernizarea cabinetului fonetic al Liceului Teoretic Ioan Slavici Panciu; dotarea laboratorului de practică de specialitate al Liceului Tehnologic Al. I. Cuza Panciu cu aparatură modernă;  modernizarea și dotarea cu 50 de calculatoare și mobilier aferent a laboratorului de informatică de la Liceul Tehnologic Al. I. Cuza Panciu; modernizarea sălii de festivități de la Liceul Tehnologic Al. I. Cuza Panciu; înființarea și dotarea sălii de festivități de la Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu. „Investițiile din educație și învățământ sunt extrem de importante pentru comunitatea noastră. Investind în acest domeniu, investim în viitorul copiilor noștri! Ei trebuie să beneficieze de condiții de studiu la standarde europene, să aibă acces la cele mai noi materiale didactice și la cele mai moderne dotări, care să le ofere șansa de a se pregăti și de a reuși din punct de vedere profesional“, a mai afirmat primarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?