Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

GALERIE FOTO: Premieră absolută, astăzi, la Focșani! Începe Turneul Internațional de Polo pe apă

  • La ora 18:00 începe Turneul Internațional de juniori la Bazinul de înot didactic

Bazinul de înot didactic din Focșani va găzdui, începând de astăzi, un eveniment sportiv ce va marca o premieră absolută pentru Vrancea: un turneu internațional de polo! Premiera constă nu în faptul că este o competiție inernațională, ci în desfășurarea unor meciuri de polo pe apă la Focșani. Cu mai mulți ani în urmă, o doamnă, ministru al Sportului la acea vreme, se opunea construirii unui bazin de înot și polo la Focșani pentru că nu aici nu este echipă de polo! Am scris atunci că dacă va fi bazin va fi și echipă care să-l folosească.

De un an este bazinul, folosit doar pentru înot de inițiere și de agrement, acum au venit și echipe de polo care să joace! Consiliul Județean Vrancea a invitat, la un turneu internațional, echipele de juniori U 17 ale României, Republicii Moldova, Bulgariei și Belarus. Competiția, ”Vrancea County International Water Polo Tournament”, organizată de Consiliul Județean, va avea loc în perioada 25-27 aprilie, și va debuta astăzi, la ora 18:00, cu jocul dintre naționalele Moldovei și Bulgariei. Va continua cu partida dintre România și Belarus, care va începe la ora 20:00. Vineri, 26 aprilie de la ora 18:00 se vor întâlni Belarus cu Moldova iar de la ora 20:00, România cu Bulgaria. În ultima zi a competiției, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00 va avea loc meciul Bulgaria – Belarus iar turneul va fi încheiat cu întâlnirea dintre România și Moldova, care va începe la 11:30.

Organizatorii au anunțat că ”accesul în tribune al publicului interesat de eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile!” și că prin organizarea evenimentului ”Vrancea County International Water Polo Tournament” se dorește ”promovarea și dezvoltarea sportului de performanță în rândul tinerilor, precum și promovarea județului Vrancea pe plan internațional”.

Astăzi, 25 aprilie, de la ora 13:00 este programată conferința de presă prilejuită de deschiderea oficială a ”Vrancea County International Water Polo Tournament”.

În avanpremiera turneului, spectatorii focșăneni au putut vedea la lucru, în primul antrenament, echipa națională a României, de unde am înregistrat pentru dumneavoastră, stimați cititori, imaginile ce însoțesc textul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?