Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

13 deținuți din Penitenciarul Focşani, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Vineri, 12 aprilie 2019, începând cu ora 09.00, 13 persoane care execută pedepse privative de libertate în regim semideschis la Penitenciarului Focşani au participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată la Sala Balada a Ansamblului Folcloric ”Ţara Vrancei”, din Focșani.

Participarea la această activitate a deținuților selecționați, care au mai puțin de un an de executat până la analizarea în cadrul comisiei de liberare condiționată, reprezintă principala oportunitate de a deveni un potențial angajat după punerea în libertate. Scopul activităţii este acela de promovare în rândul deţinuţilor calificaţi într-o meserie sau fără calificare profesională, a ofertelor locurilor de muncă vacante puse la dispoziţie de către operatorii economici, în vederea creşterii şanselor de angajare a acestora după liberare.

Obținerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important în procesul de reinserție a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate, astfel că acest demers nu poate decât să încurajeze și să ofere persoanelor condamnate suportul necesar în revenirea acestora pe piața muncii și în societate.

Tot cu această ocazie, a fost prezentată și oferta educațională a sistemului penitenciar adresată tinerilor absolvenți de liceu, respectiv posibilitatea de înscriere la instituțiile de învățământ care pregătesc personal de penitenciare (ofițer/ agent).

 

Comisar şef de penitenciare Georgeta GURĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?