Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO: Bucuriile vârstei a treia

Fiecare zi, pentru noi, pensionarii, e un motiv de bucurie, un nou început. Noi, pensionarii, ne bucuram tot timpul că ne-a mai dat Bunul Dumnezeu încă o zi. Aceste sentimente ne încarcă pe noi mai ales primăvara, umplându-ne sufletul cu întinerirea naturii împletită cu amintirile tinereţii. O extraordinară atenuare a sentimentelor îmbătrânirii, când irumpe în jurul tău atâta tinereţe a naturii, cu verdele crud şi florile multicolore.

Aceste stări le-am trăit zilele trecute (11 aprilie) aflându-mă la o manifestare pe care n-o voi uita, la CARP “Milcov” Focşani.

Îmi este cunoscut de peste o jumătate de veac preşedintele Asociației, Sandu Ploscaru, pensionar ca şi mine, apropiat ca vârstă, dar şi ca sentimente faţă de oamenii în vârstă mai ales prin faptul că sloganul Asociaţiei este “avem grijă de oameni”.

Pentru pensionarii Asociaţiei, manifestarile organizate sunt de o mare diversitate şi atractivitate, încât pe cei mai mulţi îi face să trăiască sentimentul că nu sunt nici uitaţi, nici neglijaţi, dar şi pe acela că anii pe care Dumnezeu ni i-a mai dat sunt plini de bucurie, nu de amărăciune, tristeţe şi singurătate.

Am citit programul acestor manifestări cultural-educative pe parcursul unui an: un Pliant publicitar care prezintă Asociaţia, realizat cu măiestrie prin mijloace şi forţe proprii, întâlnirea de suflet pe tema “Tradiţii pascale de la Florii până la Ispas”, expoziţia de felicitări cu motive pascale, 4 excursii şi pelerinaje, sărbătorirea Zilei Internaţionale a persoanelor vârstnice (1 Octombrie) , “Cu seniorii în jurul bradului” de Crăciun, cântece pregătite de grupul vocal “Milcovia” al Asociaţiei. Iată câtă diversitate a Asociaţiei pentru membrii săi. Am avut plăcuta surpriză să o văd ca dirijor al corului pe profesoara de muzică Bălan Anastasia (Nucsoara) care împreună cu familia Panait a cântat la nunta mea, acum 52 de ani. La fel de plăcută a fost surpriza să o întâlnesc aici, în staful Asociaţiei, pe colega mea Cornelia, fost inspector şcolar, într-o interpretare atractivă, într-o scenetă, în Programul manifestărilor din 11 aprilie.

La această manifestare am fost invitat, alături de Corina Aiacoboae de la Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” şi Vasile Ţibria, profesor pensionar ca şi mine, amândoi de mare ajutor Asociaţiei. Aş menţiona aici colaborarea fructuasă a Asociaţiei cu Biblioteca Judeţeană, unde unii seniori au descoperit tainele IT-ului. Tot acolo, la cercurile organizate de Bibliotecă, seniorii Asociaţiei participă activ la Cercul de literatură şi teatru al Bibliotecii, aflaţi în parteneriat; de fapt, seniorii sunt aproape nelipsiţi de la manifestările organizate de Bibliotecă.

Ziua de 11 aprilie, dedicată sărbătorilor între Florii şi Ispas, a cuprins un dialog între cei invitaţi şi pensionari, parcurgând pe rând momentele şi trăirile religioase ale acestei perioade, din tot spaţiul românesc, dar mai ales din Vrancea arhaică, pe care le cunoşteam din copilărie, atât eu cât şi profesorul Ţibria. Ne-au încântat pe toţi, atât mărturisirile cât şi recitările profesoarei Corina Aiacoboae. Conform tradiţiei, manifestarea s-a încheiat cu sceneta amintită, dar şi cu o masă festivă (bineînţeles de post), dar şi cu daruri pentru pensionari.

A fost o zi în care am avut sentimentul că pensionarii mai pot trăi frumos, dacă cei alături de ei, cum este Asociaţia CARP “Milcov”, le sunt aproape. Felicitări acestor oameni minunaţi, care le fac pensionarilor astfel de zile încântătoare, alături de urarea “Un Paşte fericit! “.

Sucesul tuturor activităților cultural-educative stă în munca de echipă care se desfășoară în cadrul asociației. Aici vă întâlniți și cu generația tânără: cu Găbița, cu Dana și Carmen. Mulțumim și senioarelor: Iordana, Lenuța, Vica! Sunt receptive și cu dare de mână.

 

Profesor Ştefan Neagu

(pensionar cu normă întreagă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?