Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Începe a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare; în prima etapă au fost înscriși 2.430 de copii

A început a doua etapă de înscriere a copiilor de 6 ani în clasa pregătitoare. Potrivit metodologiei, în unitățile de învățământ în care au rămas locuri neocupate, se face o a doua etapă pentru înscriere în clasa pregătitoare. Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă.

La nivelul județului Vrancea, în prima etapă au fost înscriși 2.430 de copii, dintre care au fost admiși 2.421. Cele 9 cereri nesoluționate în prima etapă vor trebui rezolvate acum, în cea de-a doua etapă.

 

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare:

– În intervalul 2 – 8 aprilie trebuie depusă cererea de înscriere în clasa pregătitoare la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nici o unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

– În perioada 8 – 10 aprilie, la nivelul unităților de învățământ se vor procesa cererile tip de înscriere depuse de părinți, aplicând procedura specifică elaborată de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile.

– Pe 11 aprilie, la fiecare școală vor fi afișate listele finale cu copiii înscriși în clasa pregătitoare.

– Între 12 și 19 aprilie se vor centraliza și soluționa de către Inspectoratul Școlar Județean Vrancea toate cererile.

 

Potrivit Ministerului Educației Naționale, au prioritate la înscrierea în clasa pregătitoare copiii care sunt în circumscripţia şcolii, adică locuiesc pe străzile adiacente şcolii. Excepție fac cazurile în care într-o şcoală numărul cererilor de înscriere primite de la părinți al căror domiciliu se află în afara circumscripției școlare este mai mare decât numărul de locuri libere. În această situație, şcoala va aplica criterii de departajare generale și specifice.

De menționat că fiecare copil are un loc asigurat. Numărul de locuri alocat prin cifra de şcolarizare pentru clasa pregătitoare este mai mare decât numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar.

 

Acte necesare pentru înscrierea în clasa pregătitoare 2019:

Cerere-tip de înscriere în clasa pregătitoare

Copie și original după actul de identitate al părintelui/ tutorelui legal;    Certificatului de naștere al copilului – copie și original

Copie a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare – doar dacă copilul nu are împlinită vârsta de 6 ani și nici nu o împlinește până la 1 septembrie 2019

Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale și/ sau specifice (acolo unde este cazul).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?