Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Corul de Cameră “Jeunesses”, calificat la Faza Națională a Olimpiadei Corale

Sâmbătă, 23 martie 2019, s-a desfășurat Faza Zonală a Olimpiadei Naționale Corale în Aula Colegiului Național “Unirea”, la care au participat 24 formații corale din 8 județe (Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea). Concursul s-a organizat pe două categorii, cărora le corespund următoarele niveluri de școlarizare: coruri de elevi din învățământul gimnazial și coruri de elevi din învățămâtul liceal. Pentru ambele categorii jurizarea s-a făcut în funcție de secțiunea la care au concurat: coruri din licee de artă, coruri din școli/ licee/ colegii – altele decât cele de muzică, coruri de la palatele/ cluburile elevilor, coruri de la liceele/ seminarii teologice.

Juriul a fost alcătuit din inspectori de specialitate și profesori metodiști din fiecare județ participant, coordonați de conf. univ. dr. George Dumitriu – prodecan la Universitatea de Arte “George Enescu” Iași.

Județul nostru a fost reprezentat de Corul de Cameră “Jeunesses” de la Liceul de Artă “Gheorghe Tattarescu” Focșani și Corul de Cameră “Cantabile” de la Liceul Teoretic “Ioan Slavici” Panciu, care au obținut premiul 1, concurând la categorii diferinte. Corul de Cameră “Jeunesses”, condus de prof. Simona Safta, s-a calificat la Faza Națională a Olimpiadei Corale, fiind apreciat pentru dificultatea repertoriului ales, omogenizare și echilibru armonic.

 

Comunicat de presă, Liceul de Artă Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?