Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Proces împotriva cântăreţei Shakira pentru plagierea piesei ‘La Bicicleta’

Vedeta pop columbiană Shakira şi compatriotul ei Carlos Vives, daţi în judecată pentru plagiat de un compozitor cubanez pentru cântecul ‘La Bicicleta’, au dezminţit vehement miercuri aceste acuzaţii în faţa unui tribunal din Madrid, relatează AFP. Shakira, vizibil nervoasă, a asigurat că „nu a auzit în viaţa ei” cântecul ‘Yo te quiero tanto’ al cubanezului Livam Rafael Castellano, care a prezentat denunţul. „Nu îl cunosc pe Livam”, a asigurat şi Carlos Vives, care a compus melodia şi o mare parte din textul cântecului cu ajutorul producătorului Andrés Castro, acuzat la rândul său de plagiere alături de Sony Music.

Livam şi casa lui de discuri Maryla Dianik Romeu (MDRB Music Publishing) susţin că ‘La bicicleta’, distins cu un Grammy Latino în 2016 pentru cel mai bun cântec, copiază în bună parte propriul său cântec din 1997. „Este ca şi cum s-ar atinge de unul dintre copiii mei (…) Am fost furat”, a declarat la proces cântăreţul cubanez în pragul lacrimilor, afirmând că producătorul Andrés Castro a avut acces la cântec prin intermediul unuia dintre reprezentanţii săi. Livam, care a asigurat în faţa presei că înfruntă procesul cu serenitate a cerut tribunalului să-i fie recunoscute drepturile de autor pentru ceea ce el consideră a fi un plagiat.

Shakira, care a fredonat melodia şi a susţinut că nu există nicio asemănare între cele două cântece, a explicat că nu ea a compus piesa ‘La Bicicleta’ a lui Carlos Vives, ci a scris doar unul dintre refrene.

Cântăreaţa în vârstă de 42 de ani, care locuieşte la Barcelona alături de jucătorul de fotbal Gerard Piqué şi cei doi copii ai lor, va apărea din nou în faţa tribunalului, în iunie, de data aceasta pentru o presupusă fraudă fiscală care se ridică la suma de 14,5 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?