Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

FOTO! 83 de elevi prinși de polițiști și jandarmi absentând de la ore; 33 de barmani / administratori, instruiți

ECHIPE MIXTE DE ACŢIUNE PENTRU COMBATEREA ABSENTEISMULUI ŞCOLAR

O parte distinctă în spectrul delincvenţei juvenile şi al violenţei în mediul şcolar o constituie abandonul şcolar şi absenteismul şcolar, prime etape în dezvoltarea unui comportament delictual.

În cursul zilei de astăzi, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, au organizat şi executat, pe raza municipiului Focșani și a orașelor Panciu și Odobești, o acţiune preventiv – reactivă pe linia prevenirii absenteismului şcolar și a consumului de băuturi alcoolice de către elevi și minori, în zona unităților de învățământ.

Astfel, în scopul prevenirii și combaterii faptelor antisociale ce se pot comite în zona unităților de învățământ preuniversitar, au fost efectuate verificări la 40 de spații comerciale din zona adiacentă acestora, ocazie cu care au fost legitimate 123 de persoane. Dintre acestea, 83 sunt elevi care au fost depistaţi absentând de la orele de curs.

În cadrul acţiunii au fost instruiți 33 de barmani / administratori cu privire la respectarea prevederilor legale în domeniu.

Cu privire la elevii depistați, urmează să fie informat Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, în vederea efectuării de verificări și dispunerii măsurilor legale.

Astfel de activități vor continua, pentru descurajarea faptelor de acest gen.

IPJ martie, 29 martie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?