Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Indonezia – Responsabilii unui parc au acoperit sânii unor statui din respect pentru ”valorile orientale”

Responsabilii unui parc tematic din capitala Indoneziei, Jakarta, au acoperit sânii a două statui, din respect pentru ”valorile orientale”, informează BBC. Sânii celor două sirene – aflate în parcul de distracţii Ancol Dreamland de 15 ani – au fost acoperiţi cu bucăţi de material lucios, de culoare aurie.

Anunţul a provocat mirare la Jakarta, unii întrebându-se dacă responsabilii parcului nu fost forţaţi să ia această decizie. Oficialii au respins însă această sugestie, precizând că decizia a fost luată anul trecut, fără vreo presiune din exterior. „Este pur şi simplu un acord al managementului, fără vreo presiune externă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a parcului, Rika Lestari, pentru BBC. „Suntem în procesul de a ne transforma într-un parc de distracţii orientat spre familii”, a precizat ea.

Nu este însă primul caz când statuile provoacă revoltă morală. În 2016, iranienii i-au ironizat pe italieni pentru că au acoperit statuile nud în timpul vizitei de stat a preşedintelui Hassan Rouhani, mulţumindu-le sarcastic pentru „salvarea Islamului”.

Mai recent, o statuie de bufniţă recent dezvelită în nordul Serbiei a provocat controverse din cauza presupusei sale asemănări cu un falus.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?