Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Simpozion privind prevenirea și controlul infecțiilor, la Focșani

Pentru a patra oară consecutiv, Focșaniul găzduiește în perioada 16-17 mai 2019, Simpozionul Prevenirea Infecțiilor, cu temă principală “Abordări actuale în prevenirea și controlul infecțiilor”. Evenimentul este organizat de Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM), din cadrul Spitalului Județean de Urgență și se va desfășura la Restaurant Grand’or din str. Saligny nr 5. Evenimentul va include dezbateri ale unor problematici majore atât la nivel național cât și internațional, precum rezistența la antibiotice, prevenirea și controlul infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând vaccinarea.

SPIAAM este un departament care se ocupă cu identificarea, combaterea și prevenirea infecțiilor, pe care un pacient le contractează cu ocazia internării sau a unor prestații de asistență medicală. Infecția asociată asistenței medicale a devenit una din problemele majore ale sistemului medical contemporan. SPIAAM  Focșani este un departament ce are în grijă trei din cele mai importante unități saniatre din județ și anume Spitalul Județean de Urgență ”Sf.Pantelimon” Focșani, Spitalul Municipal Adjud și Spitalul N.N Săveanu-Vidra.

SPIF 2019 va reuni în cea de-a IV-a ediție specialiști din domeniul medical, care au ca preocupare comună și permanentă asigurarea de acte medicale sigure și de calitate pentru pacient, fiind singurul eveniment de acest gen din țară.

Simpozionul oferă participanților oportunitatea de a întâlni unii dintre cei mai buni profesioniști implicați în controlul și prevenirea infecțiilor din țara (Iași, Cluj, Brașov, București, Satu-Mare, Focșani, Miercurea-Ciuc) cât și din afara granițelor (Marea Britanie, Malta), creând astfel cadrul perfect pentru împărtășirea experiențelor, problemelor, ideilor și provocărilor.

De asemenea, au fost trimise invitații Ministrului Sănătății, Sorina Pintea și Administrației Prezidențiale, doctor Diana Loreta Păun- consilier de stat, aceasta din urmă răspunzând afirmativ invitației.

SPIF este un eveniment destinat medicilor de diverse specialități, asistenților medicali, biologilor, biochimiștilor, farmaciștilor, fiind un eveniment creditat de Ordinul asistenților medicali și Colegiul Medicilor România.

Pentru a putea participa la eveniment, persoanele interesate se pot înscrie completând formularul on-line pe site-ul www.spcin.ro, accesând pagina SPIF2019, unde de asemenea vor găsi și detalii legate de taxele de participare:

Medici specialiști/primari: 150 lei; Asistenți medicali, biologi, biochimiști, farmaciști: 100 lei; Medici rezidenți: 100 lei. Taxa poate fi plătită la orice bancă în contul afișat pe site-ul www.spcin.ro cu specificația “Taxa participare SPIF2019”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?