„Donează și salvează vieți!‟ este o campanie inițiată de Hyllan Pharma împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Vrancea și farmaciile Evofarm. Concret, persoanele care au valoarea hemoglobinei sub nivelul admis pentru donare, vor beneficia de un voucher gratuit prin care pot primi un produs pe bază de fier, suplimentar celui deja achiziționat. Reprezentanții CTS Vrancea spun că „tratamentul cu fier corectează acest deficit, iar revenirea la donare devine posibilă‟. Am stat de vorbă cu Georgiana Crăciun, purtătorul de cuvânt al CTS Vrancea, pentru a afla mai multe detalii despre această campanie. „Derulăm un parteneriat în colaborare cu Hyllan Pharma și farmaciile Evofarm pentru a veni în sprijinul donatorilor care în urma analizelor, ies cu hemoglobina mică.
În urma acestei analize preliminare, în momentul în care detectăm homoglobina mică, care nu este bună pentru donare, donatorul primește un voucher cadou cu care va merge la farmaciile partenere și, la cumpărarea unei cutii de Bonifer, primește încă una cadou. Această hemoglobina mică este cauzată de alimentația săracă în fier, sau în proteină animală. Prin campania aceasta, dorim să venim și în ajutorul donatorilor care, poate, nu sunt asigurați medical, ceea ce înseamnă că nu pot benefcia de rețete compensate încât să-și procure aceste preparate din fier gratuit‟, spune Georgiana Crăciun.
Viața curge prin vene!
Zilnic este nevoie de sânge în spitale, ceea ce înseamnă că centrele de transfuzie sanguină așteaptă constant donatori care vor să ofere o șansă la viață semenilor aflați pe patul de suferință. La CTS Vrancea, numărul donatorilor de sânge este în dinamică. „Au fost și zile cu donatori foarte puțini, și atunci ne-am îngrijorat și am încercat să derulăm campanii de colectă mobilă. Deja avem două puncte la Adjud și Tecuci, și în fiecare zi de miercuri a săptămânii plecăm cu o echipă mobilă și recoltăm sânge pe teren. Ne dorim în continuare să găsim oameni doritori de bine care ne pot sprijini în sensul acesta.
La Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea, în medie, vin cam 20 de donatori pe zi, dar sunt și zile în care numărul donatorilor crește și asta se întâmplă mai ales atunci când apar, poate, cazuri în spitale și vin aparținătorii oamenilor bolnavi care au nevoie de sânge. Ne dorim ca acești donatori, care vin, poate, pentru prima dată la centrul nostru, să devină fidelizați și să rămână în contact cu tot ce înseamnă donarea de sânge și să revină. De reținut că este necesar ca persoana în cauză să fie clinic sănătoasă, să nu aibă boli cronice, să nu aibă intervenții chirurgicale în ultimele șase luni, și să aibă vârsta de peste 18 ani‟, subliniază Georgiana Crăciun.