Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Poduri metalice construite la Reghiu; cătunele Pîrlita, Mănești și Poienița nu vor mai fi izolate

Primăria Reghiu a scos la licitație un proiect de investiții ce vizează construirea a trei poduri metalice peste râul Milcov. Cele două poduri vor face legătura dintre cătunele Pîrlita, Mănești și Poienița, cătune izolate față de restul comunei. „Pentru rezolvarea traversării râului Milcov către cătunele Pîrlita, Mănești și Poieniţa se propune realizarea a 3 poduri semidefinitive care să utilizeze suprastructurile metalice pe care comuna Reghiu le deţine în domeniul public“, se arată în documentele publicate pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Podurile ce urmează a fi construite vor avea o lățime carosabilă de 4 metri și un trotuar cu lățimea de 0,75 metri. Podurile sunt amplasate pe cursul mijlociu al râului Milcov, acoperind albia majoră și minoră a acestuia în zona trasată. Podurile sunt amplasate între uliţele principale ale cătunelor. Valoarea lucrărilor de construcție se ridică la 2.661.803 lei fără TVA, din care: valoare lucrări construcții 2.596.881 lei fără TVA; valoare organizare de șantier: 64.922 lei fără TVA.

Reamintim că la nivelul județului Vrancea se află în derulare 185 de investiţii, în valoare de peste 797 milioane de lei (peste 177 de milioane de Euro), finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Publice. Este vorba de investiții în infrastructură rutieră, respectiv reabilitare drumuri și poduri, reabilitare și construcție școli, sisteme de canalizare, stații de epurare și alimentări cu apă. La nivelul Consiliului Județean sunt realizate 31 de proiecte de investiții în valoare totală de peste 283 milioane de lei. Mai trebuie știut că acestea sunt sumele totale ale investițiilor ce au fost sau sunt alocate pentru perioada 2017-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?