Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Netflix confirmă data de lansare a unui documentar despre dispariţia lui Madeleine McCann

Un serial documentar Netflix despre Madeleine McCann va fi lansat vineri, a confirmat platforma de streaming, adăugând că filmul va fi ”o analiză în detaliu” a dispariţiei fetiţei de trei ani, potrivit Press Association. Părinţii copilei, Kate şi Gerry McCann, au criticat documentarul, spunând că ”ar putea îngreuna” cercetările în cazul dispariţiei fiicei lor.

Madeleine a dispărut din staţiunea Praia da Luz din Portugalia în mai 2007, în timp ce se afla în vacanţă cu familia. Netflix a anunţat că serialul a avut acces la ”mărturii inedite de la cei implicaţi în poveste, printre care prieteni ai familiei McCann, anchetatori care au lucrat la caz precum şi persoane care au devenit subiectul speculaţiilor şi zvonurilor din presă”. „‘The Disappearance Of Madeleine McCann’ merge dincolo de informaţiile apărute în presă şi oferă o abordare unică a faptelor din dosar precum şi a impactului acestora asupra standardelor media din lumea întreagă”, mai precizează Netflix. „Compania de producţie ne-a anunţat că va face un documentar şi ne-a rugat să participăm”, au spus soţii McCann într-un comunicat. „Nu am înţeles – şi încă nu înţelegem – cum ar putea acest documentar să ajute căutarea lui Madeleine, în special având în vedere că există o anchetă în curs a poliţiei, pe care documentarul ar putea-o îngreuna”. „Ca atare, părerile şi priorităţile noastre nu sunt reflectate în serial”.

Scotland Yard a demarat o anchetă, denumită ”Operation Grange”, după ce investigaţia condusă de forţele de ordine din Portugalia nu a avut niciun rezultat în cazul dispariţiei lui Madeleine. Anul trecut în noiembrie, au fost alocate fonduri suplimentare de 150.000 de lire sterline pentru ca ancheta să poată continua până la 31 martie. Şefii poliţiei au solicitat fonduri de la Ministerul de Interne la fiecare şase luni pentru a permite continuarea anchetei, care a costat circa 11,75 de milioane de lire sterline până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?