Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Actriţa Lori Loughlin, protagonista serialului ”Full House”, eliberată pe cauţiune în scandalul admiterii frauduloase în universităţi

Actriţa Lori Loughlin, cunoscută pentru rolul din serialul ”Full House”, a fost audiată miercuri într-un tribunal federal din Los Angeles în legătură cu implicarea sa într-o schemă frauduloasă prin care zeci de părinţi înstăriţi ar fi dat mită pentru admiterea copiilor lor în universităţi prestigioase, relatează Reuters. Judecătorul Steve Kim a dispus eliberarea din arest a lui Loughlin, una dintre personalităţile din domeniile divertismentului şi afacerilor implicate în scandal, după plata unei cauţiuni de un milion de dolari şi a unei scurte audieri.

Lori Loughlin a obţinut permisiunea din partea judecătorului de a călători în continuare în Columbia Britanică pentru a participa la filmările unor producţii în desfăşurare, cu condiţia să anunţe autorităţile americane înaintea fiecărei deplasări. Vedeta de televiziune va fi însă obligată să îşi predea paşaportul până în decembrie. Actriţa se numără printre cele 50 de persoane acuzate de implicare într-o escrocherie prin care copiii acestora erau acceptaţi la universităţi de elită precum Yale, Georgetown sau Stanford, prin fraudarea procedurii de admitere. Potrivit procurorilor, este cel mai mai mare scandal de acest gen din istoria Statelor Unite.

Decana interimară a Universităţii din California de Sud (USC), Wanda Austin, a dat publicităţii un comunicat în care precizează că cei vizaţi de acest scandal şi care doresc să se înscrie în anul universitar următor nu vor fi acceptaţi, în timp ce cazurile studenţilor deja admişi, implicaţi în schema frauduloasă, vor fi analizate individual. Universitatea a anunţat marţi că doi angajaţi, un director asociat responsabil pentru domeniul sportiv şi un antrenor al echipei feminine de polo, au fost concediaţi în legătură cu acest caz.

William ”Rick” Singer, cel care a pus la cale această schemă, a pledat vinovat marţi la acuzaţiile de înşelăciune. Potrivit anchetatorilor din Boston, compania acestuia, Edge College & Career Network, a câştigat 25 de milioane de dolari începând din 2011, când a început escrocheria ce oferea promisiunea unei admiteri ”garantate”. Singer a început să colaboreze cu investigatorii în septembrie anul trecut, ajutându-i să înregistreze conversaţii incriminatoare cu mai mulţi părinţi. Schema elaborată presupunea mituirea administratorilor de la testele de admitere în facultăţi astfel încât aceştia să permită corectarea răspunsurilor greşite ale copiilor sau ca altcineva să dea testul în locul lor. De asemenea, Singer a intermediat mita oferită de părinţi unor antrenori din universităţi care să ateste calităţile atletice ale copilului.

Loughlin este acuzată că i-ar fi plătit lui Singer 500.000 de dolari pentru a facilita intrarea celor două fiice ale sale la USC, mituind un responsabil din universitate să ateste că fetele sunt canotoare talentate. Soţul actriţei, designerul Mossimo Giannulli, este, de asemenea, acuzat de fraudă şi a compărut marţi în faţa unui tribunal din Los Angeles, fiind eliberat apoi pe o cauţiune de un milion de dolari.

Pe lista celebrităţilor implicate în acest scandal se mai află actriţa Felicity Huffman, cunoscută pentru rolul din serialul ”Desperate Housewives”. Actriţa a fost audiată marţi şi eliberată pe cauţiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?