Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Elevii din liceele tehnologice vor avea o lună în plus de vacanță

Noua structură a anului școlar 2019 – 2020 este motiv de bucurie pentru elevii care învață în liceele tehnologice, dat fiind faptul că li se prelungește vacanța cu o lună de zile. Pentru dascăli însă, înseamnă reducerea numărului de ore. ”Pentru clasele liceale – filiera tehnologică și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri (…)”, se arată documentul care stabilește structura anului școlar 2019 – 2020.

Conform ordinului ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, cu referire la structura anului școlar 2019 – 2020, la toate liceele tehnologice și la școlile profesionale elevii vor avea doar 37 de săptămâni de școală, în loc de 41, câte sunt în prezent. Orele tăiate vor fi din categoria celor de cultură generală. Trebuie spus că se taie din numărul de ore astfel încât elevii din liceele tehnologice să nu mai aibă cursuri până în iulie, dar nu s-a umblat și la materie, ceea ce, spun unii profesori, îngreunează procesul de predare. ”Pentru elevi este cu siguranță o veste bună, fiindcă termină mai repede anul școlar. Pentru noi, în schimb, se va pune problema orelor, poate nu anul acesta, dar cu siguranță într-un timp oarecare, pe fondul scăderii numărului de elevi, al abandonului școlar, chiar și în contextul obligativității învățământului pentru 10, 11 sau 12 ani”, este părerea unui profesor.

De asemenea, se ia în discuție ca în învățământul profesional săptămâna ”Școala Altfel” să fie înlocuită cu una de practică de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?