Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Consilierii județeni nu au votat schimbarea denumirii Stadionului Tineretului

Consiliul Județean Vrancea a respins, ieri, în ședință ordinară, proiectul de hotărâre privind modificarea denumirii Stadionului Tineretului din str. Cuza Vodă nr. 61, în denumirea Stadion Viorel Ion. Respingerea proiectului de hotărâre a avut la bază avizul negativ dat de Comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Județean. La rândul lui, acesta a avut la bază tot un aviz negativ dat de Prefectura Vrancea în ceea ce privește schimbarea denumirii Stadionului Tineretului. De altfel, mai mulți consilieri județeni au ținut să explice că, deși nu au nimic împotriva faptului ca stadionul Tineretului să poarte numele regretatului antrenor de rugby, există posibilitatea ca acest stadion să poarte numele și ale altor personalități sportive vrâncene. „Deși nu am nimic împotriva deciziei ca stadionul Tineretului să poarte numele Viorel Ion, vreau să spun că județul nostru a dat și alte personalități sportive. Ovidiu Gavrilă, timp de 60 de ani, s-a ocupat de atletismul vrâncean și a descoperit și format campioni județeni, naționali, balcanici și europeni. De ce nu ne amintim de profesorul Ion Oprișan, fost maestru emerit de TIR, care a descoperit și a produs campioni europeni, sau de profesorul Aurel Cîmpeanu, al cărui memorial de Judo se desfășoară în Vrancea  și a fost un mare antrenor de judo, sau de ce nu ne amintim de Pompiliu Iordache, cel mai bun produs al fotbalului vrâncean, component al naționalei României? Nici Viorel Ion nu are merite mai puține decât cei spuși de mine, dar cred că dacă nu ne-am gândit la unul care s-a născut și a crescut în Vrancea, ar fi bine să păstrăm titulatura de Stadionul Tineretului“, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare.

Cum proiectul de hotărâre a fost inițial depus de consilierii liberali, aceștia nu au ezitat să spună că li se pare suspect că deși solicitarea de schimbare a denumirii Stadionului Tineretului a fost depusă la Instituția Prefectului încă din 2017, abia acum a primit aviz negativ, când urma să se discute proiectul în plenul Consiliului Județean. În replică, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a precizat: „Unul dintre motivele pentru care premierul României l-a demis pe fostul subprefect, propus de PNL, George Bazilescu, este legat și de acest aspect. Pentru că de-a lungul timpului a ținut mai multe hârtii și nu și-a făcut datoria cu acestea. Ați văzut că după ce a venit o doamnă subprefect, a accelerat lucrurile și am avut și avizul Instituției Prefectului“.

2 COMENTARII

  1. Pe acest stadion se practica atletism, tir sau judo pentru a schimba numele stadionului cu numele acelor personalitati? NU! Pe stadionul acela se practica rugby si domnul Ion Viore si-a pus aprenta asupra rugby-ului focsanean. Nu cred ca multa lume stie, in afara de cei care sunt implicati in acest sport in ce conditii se antreneaza sportivii acolo si mai grav, unii chiar nu stiu ca avem o echipa de rugby in focsani!

  2. Astăzi in echipa națională de seniori a Romaniei de Rugby joacă pateu jucători plecați de la Focșani, formati de fostul mare antrenor ION VIOREL.
    În ultimi 15 ani echipa de seniori a Romaniei a avut în componența jucător vranceni. Putem face o listă lungă cu nume și prenume , inclusiv performanțe ale sportivilor rugbysti ce au fost descoperiți, îndrumați și promovați de la Focșani de ION VIOREL. Sunt sigur că puțini consilieri sau posibil nimeni să nu cunoască aceste nume deoarece nu au fost interesați de sportul numit Rugby în VRANCEA. Mare păcat……Focsaniul sa nu se mandreasca cu patru jucat plecați de la Focșani Astăzi componenți ai echipei naționale de Rugby a Romaniei. BADIU, GORCIOAIA, SAVIN si ANTONESCU…..toți descoperiți si promovați de ION VIOREL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?