Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Spania – Shakira, convocată de un judecător pentru o prezumtivă fraudă fiscală

Cântăreaţa columbiană Shakira a fost convocată pentru data de 12 iunie de un judecător al unui tribunal de la periferia oraşului Barcelona pentru o prezumtivă fraudă fiscală estimată la aproximativ 14,5 milioane de euro, au anunţat marţi surse din justiţia spaniolă, citate de AFP. Tribunalul din Esplugues de Llobregat „a considerat admisibilă cererea de urmărire penală formulată de Parchet” pe numele cântăreţei, a precizat într-un comunicat Tribunalul Superior al Cataloniei, regiunea din nord-estul Spaniei în care cântăreaţa locuieşte alături de partenerul ei de viaţă, Gerard Pique, fotbalist al echipei FC Barcelona. Audierea este programată pe 12 iunie la ora locală 10:00 (09:00 GMT).

Parchetul spaniol o acuză pe Shakira că nu şi-a plătit impozitele în Spania între anii 2011 şi 2014, în perioada în care artista a avut rezidenţa în această ţară. Urmărirea penală priveşte însă doar perioada 2012-2014, întrucât faptele din 2011 au fost deja prescrise. Shakira, care formează un cuplu din 2011 cu Gerard Pique, cu care are doi copii, şi-a transferat rezidenţa fiscală în Spania în anul 2015. Înainte de acea dată, rezidenţa fiscală a artistei de 42 de ani a fost Bahamas, însă un purtător de cuvânt al Parchetului din Barcelona a declarat anul trecut pentru AFP că acest fapt „nu corespundea realităţii”. Oficialul spaniol a explicat că partenerul de viaţă şi cei doi copii ai celebrei cântăreţe aveau deja rezidenţa în Barcelona înainte de anul 2015.

Avocaţii cântăreţei Shakira insistă asupra faptului că cele mai multe dintre onorariilor primite de artistă proveneau până în 2015 din turneele sale internaţionale şi că vedeta pop nu locuia mai mult de şase luni pe an în Spania, aceasta fiind de altfel condiţia legală pentru a fi rezident fiscal în ţara iberică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?