Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Karl Lagerfeld a fost incinerat

Designerul Karl Lagerfeld, decedat marţi la vârsta de 85 de ani, a fost incinerat vineri în Franţa, în conformitate cu dorinţa sa, a informat revista Closer pe site-ul său de internet. Incinerarea stilistului german a avut loc la Nanterre, în apropiere de Paris, în prezenţa braţului său drept Virginie Viard, care i-a succedat ca directoare a studioului de creaţie al casei de modă Chanel, a directorului companiei de bunuri de lux LVMH, Bernard Arnault, şi a prinţesei Caroline de Monaco, conform revistei, citată de AFP.

Lagerfeld, care afirma cu umor că ar prefera ”mai degrabă să moară” decât să fie înmormântat, şi-a exprimat de mai multe ori dorinţa de a fi incinerat.

Unul dintre ultimii giganţi ai industriei haute couture, care s-a aflat, timp de mai bine de 35 de ani, în fruntea casei de modă Chanel, el îşi justifica, în 2015, refuzul de a fi înmormântat, la o emisiunea de la televiziunea franceză: „Mi se pare oribil. Vreau să dispar precum animalele din pădurea tropicală. Este oribil să-i împovărezi pe oameni cu rămăşiţele tale”. Conform dorinţelor creatorului, o parte din cenuşă ar trebui să ajungă alături de cea a mamei sale, iar o altă parte, alături de cea a lui Jacques de Bascher, marea dragoste a designerului până în 1989, când acest personaj monden a murit de SIDA.

Lagerfeld a păstrat o parte din cenuşa partenerului său într-o urnă specială, în timp ce cealaltă jumătate a fost restituită familiei lui Bascher, aminteşte cotidianul Le Monde, în ediţia sa de miercuri.

Karl Lagerfeld avea statutul unui zeu printre muritori în lumea modei, pe care a dominat-o pentru mai bine de jumătate de secol. Designerul a decedat marţi, la Paris, la o vârstă pe care aproape nimeni, cu excepţia sa, nu o cunoştea cu precizie, relatează Reuters.

Creatorul german este cunoscut pentru asocierea, începând cu 1983, cu casa de modă franceză Chanel. Compania, se spune, risca să devină o reuniune de bunicuţe conservatoare înainte de sosirea designerului. Lagerfeld a tăiat tivurile rochiilor şi a dat strălucire costumelor elegante ale uneia dintre cele mai importante case de modă din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?