Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: 100 de zile de educație la Popești, sub semnul poeziei

            Elevi din școlile gimnaziale din Urechești, Bordești și Popești au marcat cea de-a X-a ediție a manifestărilor cultural-educative ale proiectului „100 de zile de educație/ One hundred days of education”, organizată de profesorii Laura și Ionuț Bercaru. Evenimentul a avut loc sâmbătă, pe 23 februarie, la Școala gimnazială ”Profesor Doctor General Gheorghe V. Zaharia” Popești. Elevii, coordonați de profesorii Sava Valentina, Bercaru Laura și Bercaru Ionuț, au surprins plăcut juriul prin texte scrise în limbile română și engleză, cu bunele lor cunoștințe de cultură generală, cu aptitudinile lor artistice recitative. Membrii juriului, profesoarele Adina Stoica, Gicuța Vas și Silvia Perișan au  remarcat în mod special elevele Epure Claudia din Urechești – text în limba română,  Moldoveanu Andreea din Popești – text în limba engleză și Fulga Alexandra din Bordești – recitare.

S-au scris și rostit cuvinte frumoase despre poeții Virgil Panait de la Bordești, Constanța Buruiană Cornilă de la Urechești, despre micul mare artist Mihai Bratosin de la Popești dar și despre personalități ca prințul Charles, scriitorul și istoricul al religiilor Mircea Eliade sau marii sportivi Nadia Comăneci și Nicu Vlad. ”Pentru ediția din acest an am dorit să înnoim formatul concursului, unul deja tradițional în mediul educațional vrâncean, să popularizăm punțile de legătură dintre civilizațiile română și de limbă engleză dar și să o așezăm sub semnul poeziei și al sensibilității artistice. Vrem să mulțumim în mod special poetului și editorului Constantin Marafet pentru cărțile oferite ca premii astăzi, cărți de poezie, și lui Mihai Bratosin, recent câștigător al unui festival muzical de la Chișinau, pentru momentul artistic oferit, un adevărat premiu pentru toți participanții!”, ne-a declarat profesoara Laura Bercaru, unul din profesorii organizatori.

Textele scrise de elevii participanți, despre personalități ce au urmat cursurile școlilor lor și despre personalități ce au construit punți de legătură între spațiile culturale de limbă română și de limbă engleză, vor fi publicate în revista „Gazeta Școlii Popești”. Participanții au fost răsplătiți pentru efortul și perseverența lor cu diplome, cărți și dulciuri. ”În același timp, gândindu-ne și la elevii cu cerințe educaționale speciale, am dorit să popularizăm și talentul artistic al acestora la desen, secțiune a concursului unde s-a făcut remarcat elevul Vlad Alexandru de la Școala gimnazială „Învățător Gheorghe Asănache” din Bordești”, a completat profesoara Laura Bercaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?