Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Harghita. Mobilizare a autorităților și localnicilor pentru vizita Papei

Autorităţile din Harghita vor face un apel către locuitorii judeţului pentru a pune la dispoziţie gratuit locuri de cazare pentru pelerinii care vor fi prezenţi în data de 1 iunie, la Miercurea Ciuc, cu ocazia vizitei Papei Francisc, urmând să fie cartografiate toate aceste posibilităţi oferite atât de persoane publice, cât şi de instituţii sau diverse organizaţii. Senatorul UDMR, Tanczos Barna, a declarat, într-o conferinţă de presă organizată la sediul Consiliului Judeţean Harghita, că „este o mare provocare de a caza, practic, sute de mii de oameni”, urmând să fie implicate în acest demers atât autorităţile cât şi localnicii. (…) Acesta a spus că în perioada următoare se va merge în toate comunităţile locale din regiune, se vor lista toate capacităţile de cazare, începând de la căminele culturale şi sălile de sport până la şcoli şi internate şi se va face un apel şi către localnicii care vor să îşi ofere ajutorul. (…)

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a spus că „cea mai mare clacă din Secuime se va realiza cu ocazia vizitei Suveranului Pontif”, ţinând cont că se va solicita conlucrarea fiecărei familii din zona, a tuturor instituţiilor, organizaţiilor neguvernamentale şi altor entităţi, pentru a putea fi primit un număr mare de vizitatori.

Borboly a punctat că este un moment istoric şi consideră un lucru pozitiv faptul că „statul român şi Guvernul Ungariei au conlucrat pentru realizarea acestui eveniment”. (…) Prezent la conferinţa de presă, viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Fuleki Zoltan, a vorbit despre provocările organizatorice în cazul unui asemenea eveniment, cum ar fi asigurarea locurilor de parcare. „Mă gândesc unde o să parcheze atâtea maşini, autobuze; pentru asta vom apela la bunăvoinţa întreprinzătorilor din oraş, ca în curţile fabricilor şi, dacă mai putem identifica şi alte terenuri de la marginea municipiului, să găsim locuri de parcare suplimentare.(…)”, a declarat Fuleki.

Articolul integral pe https://bit.ly/2U1JZKH

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?