Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO și GALERIE FOTO: JAPONEZI la Colegiul Pedagogic din Focșani pentru un exercițiu în caz de CUTREMUR

Elevii Colegiului Național Pedagogic ”Spiru Haret” Focșani au trăit  astăzi, 20.02.2019, o experiență inedită și foarte interesantă, deoarece în cadrul școlii s-a desfășurat o simulare și un exercițiu în caz de cutremur. Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu firma Challenge Co. Ltd Japan din Japonia, în colaborare cu JETRO Japan External Trade Organization, la care a participat și domnul maior Cosma Robin de la ISU Vrancea. Unitatea școlară este beneficiara unui proiect al Guvernului României în parteneriat cu Guvernul Japoniei, prin care s-au obținut o stație și aparatură specifică pentru avertizare seismică. Acest sistem a fost adaptat prin alte mijloace tehnice procurate de către școală și în scopul derulării unor emisiuni muzicale și informative, realizate de către elevii colegiului.

La această acțiune au participat aproximativ 500 de elevi de la învățământul primar, gimnazial și liceal. Programul de simulare a cuprins un seminar, un exercițiu practic în sala de sport și prezentarea unor documentare pe această temă, urmate de completarea unor chestionare de către elevi. Cu acest prilej, sistemul de avertizare și alarmare a fost testat și la nivelul școlii prin exersarea tehnicilor de protecție în caz de cutremur și apoi a măsurilor de evacuare. Simularea s-a bucurat de un real succes atât din partea reprezentanților japonezi cât și din partea elevilor și profesorilor.

La finalul activității, reprezentanții JETRO au mulțumit și au felicitat elevii, cadrele didactice și conducerea școlii pentru implicarea și seriozitatea desfășurării exercițiilor și au oferit acestora Distincția de merit cu ocazia participării cu succes la seminarul ”Exercițiu de evacuare în cadrul colegiului, utilizând sistemul de alarmare în caz de cutremur EQ Guard”.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?