Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Precizări privind costurile pentru parcarea de la Electrica

Investiția în amenajarea parcării de la Electrica a fost realizată în baza unei achiziții publice, după evaluarea ofertelor depuse de trei firme, arată reprezentanții societății Parking. Valoarea investiției din parcarea amenajată de Parking se ridică la circa 105 mii lei, fiind prima parcare cu plată amenajată cu bariere și sistem de tichete din Focșani. Directorul Parking, Nicușor Statache, a arătat că investiția a fost realizată cu o firmă selectată în urma achiziție publice realizate prin SEAP. Au fost prezentate trei oferte, de la firme din București, Vrancea și Cluj. Criteriul de atribuire a fost cel mai mic preț, iar comisia de evaluare a ofertelor a ales firma din Cluj. Oferta a fost declarată eligibilă datorită prețului mai mic, a calității materialelor și echipamentelor. Directorul Statache a subliniat că investițiile se fac doar prin achiziție publică, societatea Parking având capital de stat. Achizițiile noastre se fac prin SEAP. Sunt bani publici, banii cetățenilor și trebuie să facem totul conform legii, a precizat directorul Statache.

Investiția realizată de Parking nu a însemnat doar două bariere și un automat de tichete. Este un întreg sistem pus la punct, cu camere de supraveghere video și inclusiv posibilitatea ca, în viitor, parcarea să fie complet automatizată. Defalcat pe capitole, investiția a însemnat realizarea sistemului de control al accesului în parcare 77.171,28 lei – compus din un server pentru administrare sistem parcare cu licențe software aferente, inclusiv monitor 21” touchscreeen și UPS. Sistemul mai include accesorii casă manuală cu operator și toate perifericele precum scanner laser barcode, scanner carduri proxi, display color grafic pentru terminale intrare ieșire, două bariere electromecanice automate G4040, cu leduri și kit special pentru interconectare cu sistemul de parcare, două detectoare, asigurarea montajului și punerii în funcțiunie, asigurarea mentenanței în perioada garanției. Cabina încasatorului a costat 7000 lei, în special din cauza rețelei electrice necesare. La acestea cheltuieli se adaugă sistemul de supraveghere video, materialele de construcție, indicatoarele rutiere și panourile de informare, lucrările de proiectare și execuție a branșamentului electric, tariful de racordare la rețeaua de electricitate, plata avizelor necesare.

În parcarea de la Electrica accesul se face pe baza unui tichet eliberat la intrare. Ora de parcare costă doi lei iar plata se face la ieșirea din parcare. Programul de funcționare este de luni până sâmbătă între orele 8-21 iar duminica între orele 8-14. Tariful de parcare este de doi lei/ora iar primele zece minute sunt gratuite. De exemplu, dacă un șofer intră, nu găsește un loc de parcare și vrea să iasă, atunci nu va plăti nimic dacă se încadrează în cele zece minute. Cei de la Parking au realizat un regulament de funcționare al parcării în care îi anunță pe șoferi că riscă blocarea autovehiculelor dacă nu parchează corespunzător. Tariful pentru deblocare este de 50 lei, la care se adaugă plata tarifului de parcare. Șoferii trebuie să parcheze doar în locurile special amenajate, fără a afecta dreptul la parcare al celorlalți utilizatori, să păstreze curățenia în parcare și să arunce resturile doar în locuri special amenajate. De asemenea, șoferii nu trebuie să expună spre vânzare autovehiculul în parcare și nu să nu parcheze pe un interval mai mare de cinci zile consecutiv. Deși parcarea este supravegheată cu camere video, imaginile nu vor fi disponibile public însă vor putea fi puse la dispoziție autorităților.

Devizul de lucrări AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?