Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Talia subţire, un ideal cu geometrie variabilă


   Talia fină rămâne un ideal care variază foarte mult în funcție de sex și de țară, afirmă autorii unui studiu internațional, realizat în 13 țări de pe patru continente, publicat miercuri. În Coreea de Sud, corpolența medie a locuitorilor corespunde idealului de finețe fizică într-o proporție majoritară în rândul populației (81% pentru femei și 80% pentru bărbați) , a precizat Thibault de Saint Pol, sociolog la Ecole normale supérieure din Cachan, unul dintre autorii studiului. „Presiunea aspectului subțire” este foarte puternică în acea țară, însă de o manieră egală între bărbați și femei.
   În Irlanda, cercetătorii au găsit idealuri masculine și feminine similare, dar în favoarea corpolenței fizice (56% pentru idealul masculin și 54% pentru idealul feminin). În Uruguay, corpolența puternică este apreciată pentru femei (52%) iar trupul subțire este preferat pentru bărbați (62%). În Franța situația este inversată.
   Slovacia, Bulgaria, Israel și Filipine au și ele tendința de a aprecia talia subțire mai mult pentru femei decât pentru bărbați. În Irlanda, Noua Zeelandă, ca și în Franța, există o concordanță între un ideal masculin mai degrabă corpolent și o corpolență medie reală la bărbați. În Austria, Uruguay și Mexic este în schimb apreciată mai mult talia subțire a bărbaților, în timp ce corpolența reală a acestora este, în medie, destul de mare.
   În afară de Rusia, corpolența reală a femeilor este în medie inferioară aceleia a bărbaților, potrivit datelor disponibile. Franțuzoaicele sunt cele mai slabe din Europa, alături de italience. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?