Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Mărășești. Au fost reluate lucrările de reabilitare și asfaltare a străzilor

Primarul orașului Mărășești, Valerică Chitic, a anunțat că au fost reluate lucrările la proiectul ce vizează asfaltarea străzilor din oraș. Este vorba de proiectele: ”Refacerea infrastructurii străzilor în orașul Mărășești, județul Vrancea” și „Modernizare rețele stradale“.

Proiectul „Refacerea infrastructurii străzilor în orașul Mărășești, județul Vrancea” beneficiază de o finanțare de 9,4 milioane lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Suma va fi utilizată pentru efectuarea de lucrări la străzi pe o lungime de nu mai puțin de 11,7 km. Străzile ce se propun a fi modernizate prin implementarea proiectului “Refacerea infrastructurii strazilor in Oraș Mărășești, Judetul Vrancea” sunt urmatoarele: Gh. Negropontes, Crângului,  I.Creangă,  Maior Ignat, E. Petruș, Independenței, N. Bălcescu, Democrației, Carpați, Fundatura Crizantemelor,  Ecaterina Teodoroiu,  Fundatura Răscoala din 1907, Fundatura Măgurii, Fundatura Liliacului, Fundătura Luncii, Muncii, Siret, Fundatura Gh.Doja, Fundătura Mărăști, T .Vladimirescu,  Fundatura Crinului, C. Coposu, Dacia, 24 Ianuarie, Putnei, Orhideelor, Sînzaienelor, Lalelelor și Cartierul nou.

Cel de-al doilea proiect, respectiv „Modernizare rețele stradale“, are o valoare de 5,517 milioane lei. Investiția prevede modernizarea unor străzi importante din Mărășești, a căror lungime totală este de 5,2 km. „Zilele trecute au fost reluate lucrările la cele două proiecte de reabilitare și modernizare a străzilor din orașul Mărășești. Prin intermediul celor două proiecte, «Refacerea infrastructurii străzilor în orașul Mărășești, județul Vrancea» și «Modernizare rețele stradale» vom reabilita aproximativ 70% din străzile orașului“, a declarat primarul Valerică Chitic.

De reținut că, în acest moment, autoritățile locale derulează mai multe proiecte de importanță locală. În orașul Mărășești se află în curs de implementare proiectul privind reabilitarea termică a 100 de apartamente ce se află situate în blocuri de pe străzile Garoafei şi Doinei din Mărăşeşti. Valoarea estimată a investiţiei a fost  de aproape un milion de lei, însă achiziţia s-a făcut cu aproximativ 800 de mii de lei. Finanţarea este asigurată prin Programul naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe în 2016.

Totodată, Primăria Mărășești are în derulare lucrări de reabilitare la Casa de Cultură „Emanoil Petruț” din oraș. Investiția este finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții (CNI), care a preluat clădirea în administrare pe parcursul derulării lucrării. Reabilitarea Casei de Cultură este o investiție care prevede lucrări de anvergură. Interiorul clădirii va suferi reparații complexe, printre care demolarea tavanelor existente. Acoperișul va fi refăcut, în timp ce la pereți vor fi efectuate lucrări de reparații și izolare. Interiorul clădirii va fi complet modernizat și va beneficia de dotări noi pentru organizarea de evenimente. La toate acestea se adaugă instalații termice, sanitare, ventilații, sisteme de securitate la incendiu. De asemenea, spațiul de lângă clădirea Casei de Cultură va fi amenajat, cu trotuare, alei și instalații de iluminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?