Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Șemineul – sursa de incalzire a casei sau doar de design?

Fiecare dintre noi traieste intr-o lume agitata, in care stresul cotidian isi pune amprenta asupra personalitatii noastre, dar mai ales asupra relatiilor sociale. Intr-o lume dominata de task-uri zilnice, nivel de oboseala accentuat si dorinta de a ajunge cat mai repede acasa, cautam surse de relaxare, care sa ne ofere energia necesara pentru urmatoarea zi.

 

Dar te-ai gandit vreodata cat de relaxant este sa ajungi acasa, sa te bucuri de o atmosfera calda si primitoare, in compania unei carti bune si a unui pahar de vin sau ciocolata calda? Ei bine, multi dintre noi punem accentul pe dormitor in amenajare, insa uitam ca living-ul este spatiul in care ne petrecem timp alaturi de familie.

 

Fie ca intampinam oaspetii, fie ca luam masa in familie, living-ul trebuie sa fie confortabil, primitor si extrem de calduros. Si cum mai bine sa obtii confortul termic dorit decat cu ajutorul unui semineu? De cativa ani buni, popularitatea semineelor este in ascensiune, ba chiar cei care doresc sa isi achizitioneze o casa pun accent pe existenta unuia.

 

Semineele se bucura de popularitate nu doar datorita faptului ca ofera un confort termic sporit pe timp de iarna, cat mai ales aparitiei unei palete diversificate de modele, tot mai elegante si ergonomice, sau a gamei variate de combustibil: pe lemne, pe gaz, electrice, pe peleti, biocombustibil.

 

Utilitatea unui semineu, incontestabila

Dezvoltarea tehnologica a dus la aparitia semineelor cu putere calorica ridicata, chiar si fara a consuma prea mult combustibil, oricare ar fi acesta. Cu alte cuvinte, orice tip de semineu actual preia aerul rece din camera si optimizeaza incalzirea lui, astfel incat acesta sa retina si sa emane caldura, chiar si dupa oprire.

 

Sistemul acesta de functionare aduce oricarui client o serie de beneficii, printre care, reducerea consistenta a facturilor de energie, mai ales ca temperaturile negative extreme solicita un raport mai mare de caldura.

 

Desi cel mai important aspect este legat de functionalitatea semineului, sa nu uitam si de rolul estetic pe care acesta il poate aduce incaperii si chiar intregii locuinte. Pe piata se regasesc multiple modele de seminee pe lemne realizate in numeroase stiluri arhitecturale, pornind de la modelele clasice, la cele rustice sau moderne.

 

Amplasarea semineului – ce trebuie luat in calcul?

Cel mai popular model de seminee este cel pe lemne, care poate fi construit sau montat intr-un colt al incaperii, dar si pe unul dintre pereti, in functie de dimensiunea camerei. Montajul unui astfel de semineu trebuie sa tina cont si de focar, elementele de décor si accesoriile pentru montaj (precum grile de ventilatie si decompresie, racorduri, cos de fum sau din fonta sau chiar de amplasarea unui horn centrala, atunci cand este cazul).

 

Functionalitatea, la fel de importanta

Decizia de cumparare sau de construire a unui semineu trebuie sa tina cont de suprafata ce trebuie incalzita. Odata masurata incaperea, se determina modelul cu o putere calorica mai mare, care sa asigure un confort termic sporit. In cazul in care se doreste incalzirea intregii locuinte cu un semineu, se recomanda si un sistem de canalizare a aerului cald.

De asemenea, specialistii de la SemineeSibiu.ro recomanda tuturor doritorilor care vor sa isi achizitioneze orice tip de semineu sa aiba in vedere atat modalitatea de functionare, cat si siguranta oferita. In cazul oricarui tip de seminee ce urmeaza a fi achizitionat, montajul trebuie realizat de specialisti, astfel incat sa se evite pericolele majore, printre care incendii, scurt circuite sau supraincalzirea instalatiei electrice (in cazul semineelor ce functioneaza pe electricitate).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?