Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Elevi de la Liceul Longinescu și școlile Cîmpineanca și Vînători, schimb de experiență în Franța

Un grup de elevi de la Liceul Tehnologic G.G. Longinescu din Focșani, cărora li s-au alăturat și elevi de școlile gimnaziale din Vînători și Cîmpineanca, au fost într-un schimb de experiență la Colegiul Henri Pitôt din localitatea Aramon, din Franța. Elevii au fost însoțiți de profesorii Aniela Gheorghiu de la Liceul G.G. Longinescu, Mariana Goraș și Andrei Seceleanu de la Școala Gimnazială Vînători.

Vizita la liceul francez a făcut parte din proiectul „Valori europene“, inițiat în anul 2016 de profesorii mai sus amintiți. Vizita a fost posibilă în urma înființării, în anul 2017, a revistei online „Le Nid“, de elevii de la Liceul Tehnologic G.G.Longinescu, coordonați de profesoara Aniela Gheorghiu și a revistei „Bahugazine“ de elevii francezi. După doi ani, în care elevii din România și cei din Franța s-au cunoscut prin intermediul revistelor, a urmat vizita elevilor fancezi la Focșani, iar săptamâna trecută, vizita elevilor noștri în Franța.

Potrivit informațiilor furnizate de profesoara Ramona Tăbârcă, consilier educativ la Liceul Tehnologic G.G. Longinescu Focșani, în Franța, elevii români au fost cazați la familiile colegilor lor francezi, având astfel ocazia de a cunoaște mai îndeaproape modul de viață al francezilor, obiceiurile și tradițiile acestora. De asemenea, au participat la ore de geografie, matematică și spaniolă, interacționând și cu profesorii colegiului francez.

Experiența a fost întregită de vizitarea localității Aramon, a orașului Avignon, a regiunilor Camargue și Pont du Gard. Primăriile Focșani, Vînători și Cîmpineanca au acordat sprijin financiar grupului de elevi și profesori români care au mers în Franța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?