Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Marea Britanie – Zeci de persoane costumate i-au adus un omagiu părintelui mimilor şi clovnilor

Zeci de persoane costumate, venite din diferite colţuri ale lumii, şi-au dat întâlnire, duminică, la Londra pentru a-i aduce un omagiu părintelui britanic al clovnului modern, Joseph Grimaldi, care a trăit în perioada 1778 – 1837, relatează AFP. Mici şi mari, cu nasuri roşii, pălării melon, papioane mari şi pantofi supradimensionaţi, clovnii au ocupat băncile de obicei terne din biserica All Saints din estul capitalei britanice, decorată pentru această ocazie cu baloane colorate şi fanioane.

Această ceremonie, dedicată celui mai cunoscut reprezentant al mimilor şi clovnilor englezi, este organizată în fiecare an, în februarie, începând din anii ’40. ”Au venit oameni din Canada, Irlanda, Franţa sau Scoţia” pentru această ”ceremonie reverenţioasă şi amuzantă în memoria acestei legende”, a declarat unul dintre organizatori, Bob Bibbledy, într-un interviu acordat AFP. „Sunt clovni de circ, clovni de teatru, clovni de petreceri, clovni stradali… există o mulţime de tipuri de clovni”, a explicat organizatorul. ”Sunt o mulţime de moduri în care poţi deveni clovn; este de ajuns să vă uitaţi camerele Parlamentului”, a glumit Bibbledy, clovn de petrecere.

Unii dintre cei prezenţi la eveniment au venit cocoţaţi pe monociclu, în timp ce alţii au ţinut în mână o plăcintă cu frişcă. Adunarea a atras, totodată, numeroşi curioşi şi fani. „Oamenii te opresc pentru autografe”, a spus Bibbledy Bob. „Sunt paparazzi din toată lumea”, a adăugat el.

Joseph Grimaldi, care şi-a făcut debutul la vârsta de trei ani, a fost cel mai popular artist de comedie de la începutul secolului al XIX-lea şi s-a remarcat în peisajul teatral londonez în special în spectacole de pantomimă. Chipul său, machiat cu alb, a intrat în conştiinţa culturală colectivă. El a decedat la vârsta de 58 de ani în Islington, în nordul capitalei Marii Britanii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?