Ediția: Marți 25 iunie 2024. Nr. 6656
Ediția: Marți 25 iunie 2024. Nr. 6656

GALERIE FOTO: Șoferi amendați deoarece nu purtau centura de siguranță sau conduceau sub influența băuturilor alcoolice

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA VICTIMIZĂRII PRIN ACCIDENTE DE CIRCULAȚIE

În ultimele două zile, poliţiştii rutieri și cei de ordine publică au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere (abateri pietoni și viteză neadaptată sau excesivă) și a faptelor antisociale. Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au aplicat 215 sancţiuni contravenţionale, dintre care 63 au fost pentru neportul centurii de siguranță, iar 6 pentru abaterile săvârșite de pietoni și bicicliști, restul fiind pentru alte contravenții constatate. Ca măsuri complementare, au fost reţinute în vederea suspendării 6 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept. De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii vor continua acţiunile punctuale, în special pe principalele sectoare de drum cu risc de producere a accidentelor rutiere din județul Vrancea.

 

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea recomandă pietonilor:

– Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

– La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

– Nu traversați când se apropie un autovehicul cu regim de circulație prioritară care are în funcțiune semnalele luminoase și sonore și nu prelungiți timpul de traversare a drumului public.

– Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat, trebuie să fiți mai prudenți!

– Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

– Când traversați prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

– Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști!

– Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

– Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

– Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

 

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 1 februarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?