Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor are loc la Focșani

De astăzi, timp de patru zile, mai exact în perioada 1-4 februarie 2019, la Focşani, Consiliul Județean al Elevilor Vrancea va găzdui cea de-a XXVII-a ediție a Adunării Generale sub egida Consiliului Național al Elevilor (CNE). Luând în considerare extinderea Consiliului Elevilor la nivel național, Biroul Executiv al CNE și reprezentanții celor 41 de Consilii Județene ale Elevilor de la nivel național și ai Consiliului Municipal al Elevilor București se întâlnesc în cadrul Adunării Generale pentru a dezbate dificultățile elevilor întâlnite în unitățile de învățământ, atât la nivel local și județean, cât și la nivel național, dezbateri ce au drept rezultat identificarea soluțiilor pentru diminuarea problemelor sesizate. ”Luând în considerare extinderea Consiliului la nivel național, Biroul executiv al CNE și reprezentanții ai 41 de Consilii Județene ale Elevilor și a Consiliului Municipal al Elevilor București se întâlnesc în cadrul Adunărilor Generale pentru a dezbate dificultățile elevilor întâlnite în unitățile de învățământ, atât la nivel local și județean, cât și la nivel național, dezbateri ce au drept rezultat identificarea soluțiilor pentru diminuarea problemelor elevilor. Anul acesta avem onoarea de a găzdui membrii Consiliului Național al Elevilor, în Focșani”, transmite conducerea CJE Vrancea.

Trebuie spus că aceasta este prima Adunare Generală a Consiliului Național al Elevilor din anul 2019, sub organizarea exercitată de Consiliul Județean al Elevilor Vrancea și cu sprijinul Ministerului Educației Naționale (care asigură masa și cazarea participanților) şi al Inspectoratului Şcolar Județean Vrancea (IȘJ), precum și al Colegiului Național “Unirea” Focșani, ce va găzdui timp de 4 zile acest eveniment național. Cei 108 de participanți la eveniment, dintre care 102 elevi, 5 profesori şi 2 facilitatori (reprezentanți UNICEF), vor fi cazați în internatele de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” şi la baza turistică a DJST, unități ce au oferit sprijin în demersul organizării.

Consiliul Județean al Elevilor este singura structură din Vrancea care apără interesele elevilor, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?