Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Un cunoscut ONG a cerut cântăreţei Mariah Carey să îşi anuleze un concert în Arabia Saudită

Liderii ONG-ului internaţional CodePink, o organizaţie creată şi condusă de femei, care militează împotriva războiului şi pentru justiţie socială, i-au cerut cântăreţei Mariah Carey să îşi anuleze concertul programat la sfârşitul acestei săptămâni în Arabia Saudită, o ţară pe care membrii organizaţiei o consideră ”una dintre cele mai represive, misogine şi segregate sexual din lume”, informează DPA. „Chiar doreşte cu adevărat Mariah Carey să fie asociată cu un regim care taie trupurile jurnaliştilor cu fierăstrăul, decapitează oameni pentru infracţiuni non-violente asociate consumului de droguri, torturează femeile care vor să se elibereze de tutela sistemului opresiv al bărbaţilor, pedepseşte homosexualitatea cu moartea şi a creat o criză umanitară în Yemen atât de severă încât a provocat deja moartea a aproximativ 85.000 de copii yemeniţi?”, s-a întrebat Medea Benjamin, una dintre cofondatoarele acestui ONG, într-un comunicat.

Fotografii cu pliante care promovează concertul de joi au început să circule pe reţelele de socializare în ultimele zile. Alţi doi artişti de seamă, Sean Paul şi Tiesto, fac parte din line-up-ul acestui concert. Activista saudită Loujain al-Hathloul continuă să se afle la închisoare după ce a fost arestată în luna mai pentru că a militat în favoarea drepturilor femeilor din Arabia Saudită. În octombrie, Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post, a fost asasinat în consulatul saudit din Istanbul. „La aşa ceva vor să participe Mariah Carey, Tiesto şi Sean Paul?”, a scris jurnalista Karen Attiah într-un mesaj publicat duminică pe contul ei de Twitter. „Să cânte la solicitarea regimului saudit, care ucide şi dezmembrează trupurile unor jurnalişti stabiliţi în Statele Unite, precum Khashoggi, îi urmăreşte pe alţii care sunt în străinătate şi trimite la închisoare şi torturează suflete frumoase precum Loujain Kathloul?”, a adăugat aceeaşi jurnalistă. Contactaţi de DPA, reprezentanţii cântăreţei americane nu au dat curs solicitărilor de a face declaraţii pe această temă.

Mariah Carey, în vârstă de 48 de ani, a fost criticată şi în trecut, după ce cotidianul The New York Times a dezvăluit că vedeta pop a primit o sumă de bani de la fiul dictatorului libian Muammar al-Gaddafi pentru a susţine un recital cu ocazia Revelionului din 2009. Ulterior, artista americană a prezentat scuze publice. Ea a fost criticată şi după ce a susţinut un concert pentru fostul preşedinte al Angolei, Jose Eduardo dos Santos, în 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?