Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Amenzi de aproape 37 de mii de lei pentru infracțiuni la regimul silvic

Acţiuni pentru combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic

În perioada 8-17 ianuarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au desfășurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea transporturilor ilegale de materiale lemnoase, precum și a infracțiunilor la regimul silvic.

Astfel, în urma a 30 controale din care 14 în fondul forestier și 20 pe drumurile publice, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010. Valoarea totală a sancțiunilor a fost în cuantum de 36.500 lei. De asemenea, în urma activităților desfășurate în fondul forestier au fost constatate 3 infracțiuni de tăiere fără drept de arbori și 3 infracțiuni de furt de arbori. Poliţiştii vor continua activităţile în acest domeniu, în scopul protejării fondului silvic.

 

Cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului

La data 18 ianuarie a.c., ora 02.17, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au depistat în trafic un bărbat, de 38 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, sub influența alcoolului. În  urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal.

 

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 18 ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?