Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Povestea celui mai frumos film de promovare a Vrancei, scrisă de o româncă

Scriam miercuri câteva considerații pe marginea unui film – „Vrancea – Il Tempo delle Stagioni” – distribuit de o prietenă pe Facebook. Aveam să aflu că în spatele acestui documentar, semnat de Salvatore Braca și narat în limba italiană, stă munca unei românce din Medgidia, Constanța – Elena Rodica Rotaru. Căsătorită cu Salvatore Braca, regizor și director la Pandataria film, Elena Rodica Rotaru s-a îndrăgostit de Vrancea, unde a ajuns să filmeze la îndemnul unei prietene. Venise în România pentru a filma „Transilvania – Sulle Orme del vampiro”, documentar difuzat de televiziunea națională italiană – RAI 3, în cadrul unei emisiuni specializate de turism – Kilimangiaro.

La invitația prietenei, a ajuns în Vrancea, care, dintre toate locurile vizitate în România, i-a rămas în inimă, atât prin frumusețea locurilor cât și prin omenia locuitorilor. Alături de Andrea Quero și Daniele Foconi, cu sprijinul financiar al soțului, Elena Rodica Rotaru a realizat filmările. Impresionat de ce a văzut,  Salvatore Braca a venit personal în Vrancea, a semnat regia filmului și l-a dus la RAI 3, care l-a acceptat, deși inițial, spune românca, italienii nu voiseră să audă de documentare despre România. În 2011, Salvatore Braca mai filmase un documentar în țara noastră – „Travelling around Romania”.

Elena Rodica Rotaru a ținut să mulțumească tuturor celor care au sprijinit-o în realizarea filmului „Vrancea – Il Tempo delle Stagioni”: „Colaborare mare și ajutor am avut din partea familiei Găină Dumitra, Antonela, Nelu, Mihaela (Călienii Noi), familia Mutică Viorel, Nuța, Cristian, Sebi și Cristi Merchea, toți din Soveja, familia Crețu Marius Nicolae din Nereju, AutoVip Focșani – Valentin Manolescu, Neacșu Alexandru (proprietarul Senator Wine)”.

Deși călătorește peste tot în lume alături de soțul ei pentru a realiza documentare, Elena Rodica Rotaru și-a propus ca în această vară să ajungă la Soveja, să facă o proiecție a filmului și să-i premieze pe cei care au colaborat la realizarea lui.

VRANCEA Il Tempo delle Stagioni from TESTORIO RICCARDO on Vimeo.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?