Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Lucrări de adaptare a documentației tehnice la situația din teren la proiectul ,,Porțile Vrancei”, executate de PIF&LMS Company SRL

Societatea PIF&LMS Company SRL va executa lucrările la proiectul ,,Porțile Vrancei – Semnale de intrare în județul Vrancea” – lucrări de adaptare a documentației tehnice la situația din teren. Lucrările de construire a „Porţilor Vrancei“ au demarat în luna martie 2017 și sunt realizate tot de de societatea PIF&LMS Company SRL, aceasta fiind societatea care a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean pe SEAP. Valoarea lucrărilor la care a fost adjudecată licitația este de peste 1,2 milioane de lei. Conform contractului, sunt realizate patru elemente semnal poziţionate la intrările/ieşirile din judeţul Vrancea. Este vorba de patru totemuri, ce vor fi iluminate pe timpul nopţii. Lucrările de construcţii constau în realizarea, pentru fiecare totem, a unui element semnal cu înălţimea de 10m realizat din panouri de aluminiu compozit cu aspect de cupru. Acesta are un element central alcătuit dintr-o placă de bronz decupată în formă conturului judeţului Vrancea. Totemul este amplasat pe un soclu betonat cu suprafaţă de 12 mp. Totemurile sunt amplasate pe DN2 la intrările pe E85, dinspre București şi Bacău,  la limita cu județele Covasna pe DN 2D  şi Brăila pe DN 23. Lucrările constau în amenajare teren, infrastructură, suprastructură, arhitectură, instalații electrice, utilități.

Administraţia judeţeană, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, Filiala Muntenia Sud-Est, a inițiat concursul de soluții cu tema „Porţilor Vrancei“, amplasate la toate intrările în judeţ. Concursul a avut ca scop selectarea celei mai bune soluţii, idei pentru realizarea unor obiective de signalectică urbană şi rurală. În cadrul concursului lansat de administraţia judeţeană au fost depuse 31 de proiecte. Proiectul câştigător a fost realizat de arhitectul stagiar Ştefănescu Marcu Elena. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat  că aceste proiecte demonstrează că se lansează o generaţie de arhitecţi foarte talentaţi şi foarte bine pregătiţi profesional. „Toate proiectele au demonstrat implicarea voastră, documentarea si perceperea specificului Judeţului Vrancea, iar soluţiile propuse vorbesc despre valorile județului nostru, spun celui care intră în Vrancea cine suntem, care este istoria noastră și care sunt evenimentele importante ale acestor locuri. Felicitări tuturor participanţilor! Munca şi creativitatea dumneavoastră au dus la găsirea celei mai bune soluții  pentru realizarea «Porţilor Vrancei»“, declara atunci preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?