Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Școala de gimnastică de la Focșani a avut un an 2018 foarte bun!

 

  • Pentru un 2019 cel puțin la fel de performant, sportivele au început pregătirea fizică în cantonamente la munte
  • Performanțe de vârf ale celor mai bune gimnaste focșănence

 

 Școala de gimnastică de la Focșani a avut un an 2018 în care a dat României o participantă la Jocurile Olimpice ale Tineretului, Ana-Maria Puiu, care avea să se claseze a șaptea la bârnă în competiția de la Buenos Aires. Ana-Maria Puiu a reprezentat România la competiția olimpică din capitala Argentinei după ce își câștigase acest drept la concursul de calificare de la Baku. Aceeași sportivă de excepție s-a clasat pe locul al patrulea la Campionatul European de junioare cu echipa României a avut evoluții foarte preciate în concursuri internaționale din Finlanda, SUA, Israel și a câștigat medalia de argint cu echipa la Campionatul Național de junioare I.

Școala de gimnastică de la Focșani a propus în 2018 un nume care – foarte probabil – va face carieră în acest splendid sport: Ana-Maria Bărbosu, sportivă care a câștigat tot ce putea fi câștigat la Campionatul Național al junioarelor 2! Și a devenit, astfel, campioană națională absolută! Este o performanță care este apanajul celor supertalentați și supermuncitori, așa cum este Ana-Maria.

În clasamentul celor mai buni sportivi ai Vrancei pentru 2018, cele două Ane-Marii au ocupat locurile 9 – Puiu și 10 – Bărbosu.

Gimnastica a fost bine reprezentată și la categoria speranțe, la Gala Laureaților Sportului Vrâncean în 2018 fiind nominalizate Iulia-Florentina Trestianu și Raisa Chivu.

Am evocat doar performanțele de vârf ale sportivelor formate la secția de gimnastică a CSS Focșani și acum sunt la loturile naționale ale României sau care sunt, încă, la Focșani, dar sunt mari speranțe ale gimnasticii românești. Și ale căror calități vor fi puse în valoare la, cel puțin același nivel, de profesorii-antrenori de aici, specialiști de mare valoare.

 

Viitorul începe la vârste mici și este pregătit cu profesionalism

La trecerea în revistă a viitorului gimnasticii focșănene prilejuită de Cupa Micii Gimnaste, au evoluat la cele patru aparate aproape 60 de mici sportive aflate la început de drum. Pentru profesorii-antrenori a fost o muncă de selecție complexă, făcută cu profesionalism! Dar care a avut un remarcabil succes pentru că nu-i ușor să aduci spre sport – în acest ca, spre gimnastică un număr atât de mare de fetițe care au arătat că pot și vor să devină gimnaste.

Succesul – și în gimnastică, are important ingredient o foarte bună pregătire fizică. O pregătire ce începe, la secția de gimnastică a CSS Focșani, cu un stagiu montan, în ianuarie. Așa a fost și anii anteriori, așa este și în aceste zile când micuțele gimnaste de la Focșani sunt în refacere după un an încărcat – și pregătire pentru acumulări fizice la Gheorgheni – un grup de sportive cu antrenorii profesori Daniela Trandafir, Mirela Danțiș și Florin Roșioru, și la Vatra Dornei, cu un alt grup de sportive, însoțite de antrenorii profesori Doinița Vulcan, Diana Gogancea, Dănuț Vulcan și Cezar Stoica. 

La Gheorgheni, ca agrement, micuțele gimnaste se dau cu săniuța, iar la Vatra Dornei, așa cum mi-a spus profesorul Dănuț Vulcan, învață să schieze, ca și anul trecut.

Vor urma lucrul la sală pentru concursurile anului 2019 care poate fi mai productiv decât 2018 când unele dintre sportive au avut accidentări care le-au împiedicat să evolueze la valoarea lor adevărată sau, mai rău, le-au oprit intrarea în concursuri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?