Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Magia celor două cuvinte!

           „Te iubesc“! Aceste cuvinte îți schimbă viața în orice moment! Atunci când ești supărat, lovit de boală, dezamăgit, când simți că pământul îți fuge de sub picioare, ai nevoie de o vorbă caldă, de un sfat bun, de ajutor și de o mână întinsă. Practic ai avea nevoie de o magie. E nevoie de o baghetă magică, un magician și o formulă magică. Magicianul este o persoană dragă ție, bagheta este îmbrățișarea ei și formula magică „te iubesc!“ Când sunt rostite cuvintele acestea eu consider că nu le auzi ci le simți. Am impresia că ele nu ajung în ureche ci în inimă. Corpul nostru percepe atât de diferit aceste cuvinte față de restul cuvintelor…încât îți dau putere, ambiție, curaj…îți readuc zâmbetul și speranța că este cineva lângă tine care te înțelege, te susține, te ajută, te sprijină și te respectă. Dacă întrebăm 100 de persoane ce înseamnă pentru ei aceste cuvinte, am descoperi 100 de păreri diferite. Te iubesc înseamnă: îmi ești drag, te respect, te ador. Înseamnă: ai grijă de tine, condu încet, mănâncă la pauză, îmbracă-te mai gros sau ia umbrela. Înseamnă grijă, afecțiune…înseamnă tot ce e mai bun în celălalt. Ce e mai bun și ce dăruiește din bunătatea aia. Iubirea înseamnă dăruire. Eu vă îndemn să folosiți mai des aceste cuvinte. Cuvinte simple dar cu putere mare. Chiar dacă ai o atitudine sceptică, începe să spui „te iubesc“ cât mai des persoanelor dragi. Chiar dacă nu ești sigur de eficacitate, pur și simplu continuă. Tot ce trebuie să faci e să repeți aceste două cuvinte. Încearcă să vezi ce se întâmplă. Dacă ești atent la atitudinea și reacția celui căruia îi adresezi aceste cuvinte, vei vedea cum corpul i se modifică. Ochii sunt mai luminoși. Fața mai senină. Gura îi râde. Mâinile i se deschid către îmbrățișare. Și asta e la exterior. La interior nu putem știi exact ce se întâmplă, dar știu că iubirea poate vindeca multe boli.

Am întrebat-o pe fata mea Lavinia ce a simțit când i-am spus „te iubesc“ și mi-a răspuns așa: „M-am obișnuit cu aceste cuvinte de când eram foarte mică. Atunci nu conștientizam și nu încercam să înțeleg ce înseamnă….ci doar știam și simțeam că e ceva frumos. Le-am auzit aproape în fiecare zi și le-am simțit clipă de clipă, încât aceste două cuvinte, venite de la voi, părinții mei, înseamnă iubire necondiționată și pură. Înseamnă că Dumnezeu comunică cu mine și mă ajută, prin voi. Voi sunteți ca îngerii trimiși de Dumnezeu pentru a mă avea în grijă“.   Ce poate fi mai frumos decât atât? Un alt răspuns care m-a emoționat a venit din partea unei nepoate care mi-a spus că pentru ea, te iubesc înseamnă „Respect, încredere, chimie pură între oameni, sentiment profund de a dori să fii lângă persoana iubită. Emoție la fiecare îmbrățișare, puterea de a vedea defectele celui iubit ca pe niște calități, dorința de îndeplini un vis împreună“, mi-a zis Alexandra.

Închei prin a vă îndemna să iubiți, să vă lăsați iubiți și să spuneți „te iubesc“ mai des. Printr-un mesaj, pe o foaie de hârtie, la telefon sau față în față, cuvintele astea ajung direct la inimă. Testați!

Antoaneta ALECSANDRESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?