Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Două persoane arestate după ce au înșelat un focșănean cu 10 mii de lei

Două persoane au primit astăzi (marți, 25 decembrie – n.r.) mandate de arestare preventivă într-un dosar de înșelăciune. Potrivit informațiilor primite de la reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, cele două persoane au fost reținute în seara de Ajun, după ce au înșelat o persoană din Focșani cu suma de 10.000 lei prin metoda accidentul. Persoanele, care au fost duse la arestare și au primit mandat, au fost prinse în flagrant.

Cercetările în dosar au fost făcute de polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale sub coordonarea unui procuror.

UPDATE!

PRINȘI ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTI ŞI CERCETAȚI PENTRU COMPLICITATE LA ÎNŞELĂCIUNE PRIN METODA „ACCIDENTUL”

Poliţiştii Biroului de Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Focșani cercetează două persoane care ar fi obținut  10.000 de lei prin metoda ,,accidentul” și 6 cartele telefonice, de la un bărbat, de 77 de ani, din municipiul Focșani.

Ieri, 24 decembrie, în jurul orei 13.40, polițiștii focșăneni au fost sesizați direct de către un bărbat, în vârstă de 77 de ani, cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de înșelăciune, fiind contacat de o persoană de sex masculin, care ar fi pretins suma de 40.000 de lei, întrucât fiul său ar fi fost implicat într-un accident rutier.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că persoane necunoscute l-au indus în eroare, folosindu-se de calități mincinoase ( procuror, medic) și, sub pretextul că fiul său ar fi provocat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, i-ar fi solicitat suma de 40.000 lei precum și șase cartele telefonice, pentru a nu suporta rigorile legii. Persoana vătămată a înmânat suma de 10.000 lei și a stabilit cu bănuitul să îi dea ulterior altă sumă.

În cadrul activităților desfășurate, în cursul aceleiași zile, bărbatul s-a întâlnit pe raza municipiului Focșani cu cel în cauză, un bărbat de 35 de ani, pentru a-i înmâna o altă parte din bani, moment în care polițiștii au procedat la interceptarea acestuia și conducerea la  sediul Poliției Municipiului Focșani.

Totodată, poliţiştii au stabilit că, bărbatul ar fi fost transportat la locul stabilit cu persoana vătămată, de către o femeie, de 36 de ani, din comuna Străoane.

Aseară, cei doi au fost reţinuţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

Astăzi, bănuiții, ambii din comuna Străoane, au fost prezentaţi magistraţilor care au dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților și recuperarea prejudiciului.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la înșelăciune.

POLIȚIȘTII VRÂNCENI VĂ REAMINTESC :

CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ?

În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare:

1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau

2) înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar.

Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale. De asemenea, trebuie să cunoaşteţi faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, doar anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi încercați să reţineţi cât mai multe detalii!

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 25 decembrie

2 COMENTARII

  1. Tot pe 24 dec.2018 am fost sunat si eu pe numarul de fix si am fost interpelat de catre vocea unui barbat cu aceeasi poveste.Daca am intrebat de 2-3 ori cine este si pe cine cauta acesta a inchis telefonul.Nu am avut inspiratia si nici discutia nu a decurs in acest sens pentru a incerca o intalnire cu individul.Am postat aceasta intamplare deoarece fiind in aceeasi zi si pe teritoriul municipiului probabil ca este vb.despre aceeasi faptasi.O sa urmaresc cand vor fi prezentati instantei pentru stabilirea unor masuri preventive deoarece doresc sa-mi fac o imagine cu chipul unor astfel de nenorociti care traiesc in jurul nostru.

  2. Cei doi, inculpati la acest moment se numesc …. el si … ea.Ce legatura de rudeneie este intre cei doi de poarta acelasi nume? cazul ar trebui mediatizat pentru ca publicaul contributor sa cunoasca profilul moral al celor care inteleg sa traiasca pe seama unor astfel de fapte infractionale.Felicitari Politiei Focsani care a realizat flagrantul si celui ce era sa fie victima pentru modul cum a inteles sa gestioneze acele momente nefericite din viata sa,petrecute chiar in ajunel sfintei sarbatori.Felicitari si redactiei ziarului Monitorul de Vrancea pentru felul cum isi informeaza cititorii,Sarbatori fericite la toti cei care isi fac datoria fata de cititori !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?