Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Trei tineri au fost reţinuţi pentru trafic de droguri


   Traficul și consumul de droguri au luat amploare în Vrancea. Din păcate, printre persoanele care vând sau consumă droguri sunt și elevi de  liceu.
   Ieri, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Vrancea și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat 10 percheziții în Focșani, la domiciliile unor dealeri și consumatori de droguri. Oamenii legii au găsit, în total, 140 de grame de cannabis, drogurile de risc fiind confiscate.
După percheziții, aproximativ 20 de persoane, respectiv traficanți, consumatori și martori, au ajuns la sediul DIICOT Vrancea pentru audieri.
   Suspecții spun că marfa era adusă de la București, însă anchetatorii au suspiciuni cu privire la proveniența drogurilor și fac verificări în continuare, pentru a stabili de unde era procurat cannabisul și cum își găseau traficanții de droguri clienții.
   Oamenii legii spun că gruparea a acționat pe parcursul acestui an. Anchetatorii ne-au precizat că trei dintre persoanele ajunse la audieri, respectiv George M., de 22 de ani, Sorin V., de 26 de ani, și Mihai Tudorel P., de 23 ani, au primit ordonanțe de reținere, urmând ca astăzi să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Pe numele lui Aurelian Cătălin H., de 40 de ani a fost emis mandat de reținere în lipsă, deoarece la percheziții el nu a fost găsit, fiind plecat din țară.
   De asemenea, anchetatorii ne-au precizat că Aurelian Cătălin H. a mai fost condamnat pentru aceleași fapte, în urmă cu cinci ani. El a fost arestat preventiv la sfârșitul anului 2004 și condamnat ulterior la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare. Atunci, anchetatorii i-au confiscat cantitatea de 350 grame de cannabis.  

Elevi printre consumatori

   Printre consumatorii de droguri se numără și elevi de liceu, care în loc să fie preocupați de școală caută disperați persoane ce vând droguri pentru a-și procura doza. Unii dintre ei se ocupă chiar și cu vânzarea acestora, așa cum a fost cazul lui Cătălin B., elev la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, care este cercetat în două dosare pentru trafic și consum de droguri, momentan el fiind în arest.
Åžefa Inspectoratului Åžcolar Județean, Vasilica Zaharia, spune că au fost purtate discuții cu elevii pe această temă și că școala face totul pentru a preveni consumul de droguri în rândul elevilor. „De ani de zile, la orele de dirigenție, domnii profesori discută cu elevii despre riscurile în ceea ce privește consumul de droguri, dar au avut loc și întâlniri cu specialiști în domeniu, care le-au explicat cât de nocive sunt aceste substanțe. Cred că școala face totul pentru a le aduce la cunoștință elevilor efectele negative ale drogurilor, dar sunt alți factori care îi atrag spre consumul acestora. În primul rând trebu¬ iesc găsiți dealerii, pentru a putea stopa acest fenomen”, a precizat profesoara Vasilica Zaharia.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?