Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

“Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!” – Copiii nu mănâncă doar de Crăciun!

Vorbeam cu o bună prietenă și mă întreba de ce am inițiat campania “Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!” în această perioadă. Nu am înțeles inițial întrebarea, ulterior i-am înțeles indignarea. În această perioadă apar falșii filantropi și „zânele” bune, care au doar bagheta, nu și magia; care se transformă peste noapte în false iubitoare de oameni săraci și copii bolnavi, dudui care coboară pentru prima dată chipul fără de cusur către muritorii de pe ulițele satului românesc.

În mare parte, preietena mea avea dreptate. În această perioadă apar foarte mulți “altruiști” și “suflete nobile”, care dau bine în pozele de pe Facebook. Însă, nu toți oamenii sunt așa, nu toți dăruiesc pentru că așa se “poartă”.

Odată cu această campanie am cunoscut oameni magici, oameni care ne-au venit alături din București, Brașov, Cluj…  Dubai, Danemarca, Italia, Franța, Spania…și lista continuă, iar magia a existat. Am reușit să scriem în paginile copilăriei, acolo unde nimeni nu îi vedea, nici autoritățile, nici localnicii, erau prea săraci ca să fie vizibili.

Am cunoscut oameni care dăruiesc nu numai de Crăciun, oameni care înțeleg că cei mai puțin norocoși au nevoie de susținerea noastră mereu. Copiii nu mănâncă doar de Crăciun, ei nu au nevoie doar de hrană și poze. Au nevoie de case, au nevoie de paturi, au nevoie de rechizite, au nevoie ca noi să le rămânem sprijin și să le fim suport dincolo de campaniile duse ca rol de marketing, au nevoie de oameni, nu de selfie-uri.

Când vom învăța că acești copii mănâncă și în ianuarie, februarie…atunci campaniile de Crăciun vor fi mai mult decât grăitoare…

Norocul acestor copii surâde când alături de ei au oamenii pe care i-au avut alături încă de la începuturi, încă de când au fost descoperiți și care nu i-au lăsat de izbeliște după prima poză. Am cunoscut în această campanie oameni magici, oameni campioni; adevărați voluntari care au dăruit sub protecția anonimatului, care au dăruit pur și simplu pentru un zâmbet de copil. Adevărata magie este să scriem în paginile copilăriei lor, nu în paginile de cancan. Mulțumesc tuturor celor care au venit alături, care au dăruit și care au înțeles că a face un copil fericit, înseamnă mai mult decât simple vorbe și banale poze. Noi vom încheia o parte din scrisori și vom aduce zâmbetul în sufletul tuturor copiilor care nu au pagini deja tipărite pentru o copilărie fără griji, foamete și multe lacrimi…

Mă înclin!

Asociația Hope and Love for Life – http://www.facebook.com/hopeandloveforlife/ și Monitorul de Vrancea au desfășurat campania “Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!”. Fii tu Moș Crăciun pentru un copil nevoiaș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?