Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

VIDEO: Jocul Fortnite a plagiat „dansul lui Carlton”, acuză un actor din „The Fresh Prince of Bel-Air”

Actorul american Alfonso Ribeiro, interpretul lui Carlton din îndrăgitul sitcom „The Fresh Prince of Bel-Air”, a depus luni o plângere împotriva creatorilor jocului video Fortnite, acuzându-i că au plagiat celebrul dans pe care l-a inventat pentru personajul său în 1991, informează AFP. Conform textului plângerii depuse la un tribunal federal din Los Angeles, compania americană Epic Games a folosit „fără autorizaţie dansul, marcă înregistrată a lui Ribeiro, în jocul său video de succes Fortnite Battle Royale”. Până luni seară, compania Epic Games nu reacţionase la acest anunţ.

În plângere, actorul notează că Fortnite, un joc video deosebit de popular în rândul tinerilor şi sportivilor profesionişti, conţine o opţiune intitulată „Fresh”, care permite modificarea aspectului personajului, iar „dansul fresh” („fresh dance”), asociat acestei opţiuni este identic cu cel creat pentru personajul Carlton – vărul personajului interpretat de Will Smith în „The Fresh Prince of Bel-Air”. „Epic nu poate beneficia de celebritatea câştigată de Ribeiro însuşindu-şi acest dans”, se indică în plângere, care solicită daune fără a specifica suma.

Rapperul 2 Milly a depus, de asemenea, o plângere împotriva creatorilor jocului Fortnite, pe care-i acuză că i-au copiat dansul „Milly Rock”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?