Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Alimentaţie de primăvară


   A ieșit soarele din nori, am scos hainele de primăvară și trebuie să mai dăm și câteva kilograme jos. Pielea trebuie să fie radiantă și tonusul să fie în formă maximă. Ingredientele perfecte pentru a te simți minunat și pentru a începe să te bucuri de căldură!
 
Consumă salate
   Cât mai multe legume sub formă de salată: morcovi, țelină, roșii, ardei, castraveți, ceapă, etc. Adaugă puțin ulei de măsline și multă zeamă de lămâie. Ca să fie mai gustoasă, poți să adaugi și cubulețe de brânză sau piept de pui. Porumbul fiert este la fel de binevenit.
 
Verdețuri
   Verdețurile conțin mult fier și ajută la schimbarea consistenței sângelui. Așadar profită de ștevie pe care o poți prepara sub formă de sos sau de supă. Urzicile sunt la fel de bune, ca și spanacul. Le poți prepara cu usturoi verde și poți servi cu mămăliguță. Dimineață îți poți prepara omletă din ouă proaspete cu ceapă verde și mult mărar proaspăt. Nu uita de ciorbele de lobodă acrite cu borș din tărâțe.
 
Pește și fructe de mare
   Peștele poți să îl consumi după bunul plac. Dacă alegi să îl prăjești, este bine să nu folosești baie de ulei iar uleiul să fie neapărat de măsline. Indiferent de metoda de preparare poți să presari peste el mult pătrunjel proaspăt. Fructele de mare le poți asezona cu alte legume sau să le prepari cu sos alb din lămâie, usturoi și smântână.
 
Fructele
   Consumă dimineață un fresh de grapefruit pentru a stimula arderile și mănâncă pe parcursul întregii zile fructe de sezon. Profită cât poți de mult de fructele roșii: mure, căpșuni, afine, zmeură. De asemenea poți consuma zilnic câteva boabe de migdale sau câțiva mieji de nucă. Totuși nu foarte mulți deoarece sunt calorici. Åži neapărat să fie neprăjiți.
 
Carnea
   Prepară carnea numai la grătar sau la cuptor. Evită să o asezonezi cu cartofi sau cu orez. Alege în schimb, salată verde, salată de ridichii și folosește numai carne de vită, de pui sau de curcan.
 
Lichidele
   Nu uita să bei multă apă plată și RENUNŢĂ la sucuri de orice fel și la băuturile energizante. Dacă alegi să bei ceva pe bază de cofeină, alege să consumi cafea turcească (la ibric), renunță la nesurile sintetice sau la pastilele de cafea espresso.
 
Dulciurile
   Prepară-ți dulciuri în casă. Chiar dacă termenul de valabilitate este mult mai scăzut decât la prăjiturile din comerț, dar măcar sunt cu ingrediente naturale. Åži până la urmă mai bine faci puțin ca să nu mănânci tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?