Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Administratora unei Asociații de Proprietari, judecată într-un dosar de înșelăciune

Trei femei au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, complicitate la înșelăciune, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Una dintre inculpate se numește L. D. și va fi judecată pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Procurorii precizează în rechizitoriu că, la data de 17 aprilie 2016, a încheiat un contract de credit folosindu-se de două adeverințe false și semnând în numele unui debitor, prejudiciind astfel o societate de credit cu suma de 9,226,30 lei. La aceeași dată, a încheiat un contract de credit semnând în numele unui bărbat, fără a avea acceptul acestuia. Procurorii mai arată că, la aceeași dată, inculpata a folosit două adeverințe false emise de celelalte două inculpate, având cunoștință că acestea nu corespund realității, pentru încheierea unui contract de credit.

Cea de-a doua inculpată din dosar se numește A. G., iar în sarcina ei s-au reținut infracțiunile de complicitate la înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Conform rechizitoriului, aceasta i-a înmânat primei inculpate două adeverințe false și copia de pe actul de identitate al fratelui ei, înscrisuri folosite la încheierea contractului de credit prin care societatea a fost prejudiciată cu suma de 9.226,30 lei. Tot ea a emis în fals adeverința unei societăți, pe care i-a înmânat-o primei inculpate spre a fi folosită la încheierea contractului de credit. De asemenea, aceeași inculpată a determinat-o pe cea de-a treia femeie trimisă în judecată în dosar să emită în fals adeverința unei Asociații de Proprietari, înscris folosit de prima inculpată la încheierea contractului de credit.

În sarcina celei de-a treia inculpate, E. G., s-a reținut infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată constând în aceea că a emis în fals adeverința Asociației de Proprietari, adeverință folosită de prima inculpată pentru încheierea contractului de credit din data de 17 aprilie 2016.

În urma anchetei efectuate în acest dosar s-a stabilit că în perioada 28 octombrie 2015 – 29 mai 2016 inculpata L. D. a fost angajata unei instituții financiare nebancare, având ca atribuții intermedierea acordării de credite persoanelor fizice și încasarea ratelor de la clienți.

În cursul lunii aprilie 2016, având nevoie de bani, aceasta i-a cerut ajutorul inculpatei A. G., întrebând-o pe aceasta dacă nu cunoaște pe cineva care ar fi dispus să facă un împrumut pentru ea, urmând să plătească ratele. Cea de-a doua inculpată, având o copie după buletinul fratelui său, i-a dat-o inculpatei L. D., împreună cu două adeverințe false. Prima adeverință a fost completată și semnată de inculpata A.G., dar apărea ca fiind emisă de o societate, la care cu ceva timp în urmă fusese și ea asociată, adeverință conform căreia fratele său era angajatul societății, în funcția de contabil. Cea de-a doua adeverință a fost completată de inculpata E. G. la solicitarea inculpatei A. G., apărând ca fiind emisă de o altă persoană, conform căreia fratele inculpatei A. G. locuiește împreună cu familia la o adresă din Focșani. În baza celor două adeverință și a documentului de identitate, inculpata L. D. a întocmit un contract de credit pe numele fratelui lui A. G. pentru suma de 7.000 lei.

După ce a primit banii, inculpata L. D. i-a dat inculpatei A. G. suma de 1.000 lei, restanță dintr-un împrumut anterior, iar din ratele aferente contractului a achitat doar două, după care a sistat plățile, împrejurare în care societatea a făcut verificări și a stabilit că bărbatul pe numele căruia fusese încheiat contractul nu a semnat un astfel de document. La audieri inculpata L. D. a recunoscut că a semnat contractul de credit  în numele bărbatului, având cunoștință despre faptul că adeverințele înmânate de A. G. erau false.

Inculpata A. G. a recunoscut și ea că a completat în fals adeverința emisă de societate și că a determinat-o pe inculpata E. G. să emită o altă adeverință cu date false, pentru a o ajuta pe L. D. să obțină împrumutul. Cea de-a treia inculpată, E. G., a recunoscut și ea că a completat la insistențele inculpatei A. G., o adeverință în calitate de administrator al unei asociații de proprietari, pe care a semnat-o cu numele altei persoane, considerând că astfel nu va răspunde penal.

Bărbatul pe numele căruia s-a făcut împrumutul le-a spus anchetatorilor că în perioada respectivă sora sa, A. G., i-a cerut actul de identitate, sub pretextul că îi trebuie la biserică, document pe care i l-a restituit în scurt timp. În cursul lunii iulie bărbatul a fost vizitat de un reprezentant al instituției financiare nebancare, împrejurare în care a aflat că figurează cu un contract de împrumut pentru suma de 7.000 lei. Acesta a adăugat că semnătura din contractul de credit nu este a lui, că nu a fost vreodată angajat al societății indicată de sora sa și nici nu a locuit în Focșani.

Inculpata L. D. nu este la prima abatere. Ea mai are un dosar pe rolul Judecătoriei Focșani, în care a fost trimisă în judecată tot pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Ea a mai fost cercetată în alte două dosare tot pentru înșelăciune, dar s-a dispus clasarea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?