Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Buzău: Trei medici de top, cetăţeni de onoare ai municipiului reședinţă

Comandantul Spitalului Militar Central, general-maior Florentina Ioniţă-Radu, managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, şi profesorul universitar Călin-Petru Tătaru sunt trei medici de top care au primit vineri, din partea Primăriei municipiului Buzău, titlul de „Cetăţean de Onoare”. „Marile personalităţi se întorc acasă, sunt trei medici pentru istorie, adevărate valori naţionale şi internaţionale, modele de urmat pentru tânăra generaţie”, a menţionat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, în cadrul festivităţii organizate cu acest prilej.

La eveniment au participat senatorul Lucian Romaşcanu, în calitate de co-organizator, fostul vicepremier deputatul Marcel Ciolacu, consilieri prezidenţiali, parlamentari, precum şi cadre didactice pensionare de la Colegiul „B. P. Haşdeu”, unde cei trei medici au învăţat. „Sunt trei colegi, personalităţi reprezentative ale medicinei româneşti actuale şi viitoare. Recunoaşterea profesionalismului şi a excelenţei în medicină este cu atât mai importantă cu cât survine într-un moment cu semnificaţii pentru noi, românii, anul Centenarului Marii Uniri, în care trebuie să celebrăm deopotrivă trecutul şi să-i recunoaştem pe cei care au contribuit la dezvoltarea medicinei româneşti, dar în acelaşi timp să ne uităm către viitor. Aceştia reprezintă un model de responsabilitate, de dedicare, de efort continuu, puse în slujba unei cauze nobile, de a avea grijă de sănătatea noastră, a tuturor. Şi reprezintă, totodată, un model pentru tinerele generaţii, pentru studenţii la medicină, pentru colegii aflaţi la început de carieră, motiv pentru care le datorăm tot respectul şi preţuirea pentru întreaga lor carieră şi pentru tot ce fac pentru dezvoltarea sistemului de sănătate”, a declarat consilierul de stat în Administraţia Prezidenţială Diana Loreta Păun.

Prima femeie comandat şi general, Florentina Ioniţă-Radu, a afirmat că trăieşte un moment extraordinar de important din viaţa sa. „Acest oraş este pentru mine un oraş deosebit.Vreau să le mulţumesc tuturor profesorilor care au contribuit la formarea mea pentru a deveni ceea ce sunt acum. Fără a avea lângă tine oamenii dragi, familia, care te acceptă şi cu bune şi cu rele şi care este cu tine întotdeauna, nu poţi să reuşeşti în viaţă, şi pentru mine Buzăul este familia mea”, a spus comandantul Spitalului Militar Central.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?