Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: „Școala părinților“ în anul Centenarului, la CSEI Elena Doamna

Părinții elevilor de la CSEI Elena Doamna din Focșani, alături de colaboratori și invitați speciali, au participat la o activitate ce face parte din proiectul educativ „România 100”. Activitatea a fost deschisă de inspectorul şcolar pentru învăţământul special şi special integrat profesoara Aurora Lefter, care a adresat celor prezenţi un îndemn la unitate şi colaborare permanentă, pentru obţinerea de rezultate notabile în integrarea şcolară şi socială a copiilor cu CES.

Conducerea şcolii, reprezentată de directorul Ioana Cherciu şi directorul adjunct Petronela Bernovici, au asigurat că şcoala oferă copiilor cele mai bune condiţii educaţionale şi de recuperare, fiind locul unde problemele părinţilor sunt rezolvate cu promptitudine şi competenţă. Profesoara Lonia Popescu a prezentat principalele aspecte ale Marii Uniri, arătând că alipirea Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei la Vechiul Regat a fost rezultatul acţiunii românilor în condiţiile favorabile create de sfârşitul Primului Război Mondial, când Imperiul Ţarist şi cel Austro-Ungar dispăreau de pe harta Europei. De asemenea, s-a făcut o scurtă incursiune în istoricul şcolii.

Conform informațiilor transmise de profesorul George Lefter, în partea a doua a activităţii a fost prezentat de către coordonatorul proiectului, profesorul psihopedagog Steluţa Badea, parteneriatul şcolii cu părinţii şi familia, detaliindu-se rolul acestora în educaţie. S-a evidenţiat că scopul comun al părinţilor şi al şcolii este acela de a valorifica optim potenţialul copiilor.

„Părinţii au fost încântaţi de discuţiile avute, de sfaturile primate şi răspunsurile la întrebările la care nu aveau răspuns, angajându-se că vor fi partenerii ideali ai şcolii, fiind prezenţi la toate activităţile din viaţa şcolii“, a transmis profesorul George Lefter.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?