Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Mari personalități cultural-istorice, la simpozionul “Întâlnire cu ISTORIA” de la Consiliul Județean

Consiliul Judeţean Vrancea şi Muzeul Vrancei organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Naționale a României, începând cu ora 11.00, la Sala Mare a Consiliului Județean Vrancea, Simpozionul “Întâlnire cu ISTORIA: România la ceas aniversar- Centenarul Marii Uniri”. Evenimentul va avea loc în contextul aniversării Centenarului, cu scopul de a comemora jertfa eroilor căzuţi în Primul Război Mondial (1916-1918). În cadrul simpozionului vor avea loc prelegeri susținute de mari personalități cultural-istorice despre evenimente de comemorare a eroilor căzuţi pe fronturile de luptă.

Sâmbătă, pe 1 Decembrie 2018, cu începere de la ora 16.00, Consiliul Județean Vrancea organizează ample manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri în Piața Unirii din municipiul Focșani. Evenimentul, organizat în colaborare cu Garnizoana Focșani, cuprinde momentul de decorare a celor opt drapele de luptă ale ”Brigăzii 8 LAROM”, o paradă militară în care vor fi angrenați militari ai Garnizoanei Focșani, forțe ale Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, Inspectoratului pentru Situații de Urgenă Vrancea, Salvamont Vrancea, dar și un recital al Fanfarei Garnizoanei Focșani. Ulterior, pe scena care va fi amplasată în Piața Unirii vor urca membrii Orchestrei Metropolitane București, alături de Corul Accoustic și Sebastian Stan, care vor susține un spectacol extraordinar. De asemenea, spectacolul va fi completat de momente recitative în interpretarea actorilor Sorin Francu și Ion Dichiseanu.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, îi invită pe vrânceni să participe, cu mic cu mare, la manifestările ce vor fi organizate pe 1 Decembrie în Piața Unirii din Focșani, manifestări ce vor marca împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. ,,În an centenar, vă invit să sărbătorim împreună 100 ani de România, în Vrancea, la Focșani! Pe 1 Decembrie 2018, de la ora 16.00 vă aștept să fim împreună  în cel mai autentic moment românesc pe care avem șansa de a-l trăi – Centenarul Marii Uniri. În Vrancea, la Focșani, vom onora cum se cuvine cel mai important eveniment al anului 2018, cu paradă militară, spectacol de muzică clasică, video-maping și artificii. Vă aștept să-mi fiți alături la ceas Centenar. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, se arată în mesajul invitație al președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Seara dedicată Centenarului Marii Unirii se va încheia cu prima proiecție video mapping 3 D realizată în Vrancea și un foc de artificii tricolor, în timp ce militarii Garnizoanei Focșani se vor retrage cu torțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?