Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

GALERIE FOTO: Deputatul Rodica Boboc, la dezbaterea „Școală, familie, comunitate – paradigma succesului educațional”

Deputatul PSD de Vrancea Rodica Boboc a participat la dezbaterea „Școală, familie, comunitate – paradigma succesului educațional”. Această dezbatere, ce a avut ca scop axarea pe importanța colaborării dintre școală, familie și comunitate, a avut loc la Palatul Parlamentului, organizatori fiind Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, unde Rodica Boboc este membru, în parteneriat cu Asociația HOLTIS și UNICEF România. De menționat că deputatul vrâncean Rodica Boboc a susținut mereu orice inițiativă venită din partea celor care își doresc să aducă un plus valoare educației.

Tot din județul Vrancea au participat la această dezbatere și inspectorul școlar Simion Mihaela, din partea IȘJ Vrancea, și profesorul consilier școlar Jeny Mihai, director CJRAE Vrancea. Pe parcursul conferinței, au fost împărtășite experiențe și exemple de bună practică din cadrul proiectelor educaționale desfășurate la nivel național. Acestea au demonstrat că este esențial ca școala și familia să colaboreze și să identifice împreună strategiile și soluțiile cele mai potrivite pentru a susține aspirațiile și nevoile educaționale diverse ale copiilor. Pe lângă toate acestea, au mai fost prezentate programe de educație parentală, resursele disponibile în România, dar și modul în care cursurile de educație parentală sprijină părinții și copiii în succesul școlar. Educația parentală este o modalitate de susținere a părinților, a reprezentanților legali și a tuturor celor care îngrijesc copii cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani.

Conform Convenției cu privire la Drepturile Copilului, statul trebuie să îi susțină în mod adecvat pe părinți și pe cei responsabili de îngrijirea copiilor pentru ca aceștia să își poată îndeplini responsabilitățile. Sesiunile de educație parentală îi aduc împreună pe părinți și pe educatorul parental și, totodată, creează oportunități de socializare, părinții putând astfel înțelege că se confruntă cu toții cu dificultăți similare și că pot învăța unii de la ceilalți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?