Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Un mort și mai multe persoane rănite, primele victime ale acestei ierni; atenționarea meteo de vreme rea a fost prelungită

Mai multe evenimente rutiere s-au produs ieri pe raza județului Vrancea, ca urmare a ninsorii abundente, în urma cărora o persoană a murit, iar alte câteva au fost rănite. Astfel, cel mai grav accident s-a produs în jurul orei 17.00, între Haret și Mărășești. Un autocar, în care se aflau 14 persoane, dintre care 11 pasageri și trei șoferi, și care venea din Italia și se îndrepta spre Chișinău, s-a răsturnat, cel mai probabil din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum. În urma evenimentului, o persoană a decedat, o alta a fost rănită grav, iar cinci persoane au fost rănite ușor. Șase persoane au fost transportate la spital, iar alți șapte pasageri din autocar nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. La fața locului au intervenit două ambulanțe SMURD, o mașină de descarcerare, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, din cadrul ISU Vrancea, dar și cinci ambulanțe SAJ.

Ieri, în jurul prânzului, pe DN2, pe podul de peste râul Trotuș, un tir a derapat. În urma producerii evenimentului rutier, un sens de mers a fost blocat mai mult timp. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Tot ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, cinci mașini, între care un microbuz de transport persoane, au rămas blocate pe DJ 205 E Garoafa – Ciușlea. La fața locului a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Garoafa, drumul fiind deblocat în cele din urmă.

Un alt accident rutier s-a produs la ieșire din Adjud spre Onești, pe DN 11A. Un tir și un autoturism au intrat în coliziune, în urma producerii accidentului rezultând două victime. La fața locului au intervin pompierii de la Stația Adjud cu modulul SMURD și o autospecială, dar și echipajul unei ambulanțe SAJ. Victimele au fost preluate conștiente, fiind transportate la spital.

De asemenea, trei autovehicule au rămas blocate pe DJ 205 D, în satul Prisaca din comuna Valea Sării. La fața locului a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Valea Sării, care au remediat situația.

Atenționare prelungită de meteorologi

Ieri, Administraţia Naţională de Meteorologie – Centrul Meteorologic  Regional Moldova a actualizat atenționarea meteorologică valabilă pentru perioada 20 noiembrie, ora 6.00 – 21 noiembrie, ora 10.00. Potrivit unui comunicat primit de la ISU Vrancea, fenomenele vizate sunt „ninsori în general moderate și strat de zăpadă, polei, precipitații moderate cantitativ – ploaie, ninsori şi mixte la munte, intensificări ale vântului“.

„Pe fondul precipitațiilor moderate cantitativ, sub forma de ninsori urmate de lapoviță și ploi, încă din cursul zilei de vineri, de la primele semne ale venirii frigului, comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Anghel Saligny al judeţului Vrancea a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenție în cazul unor evenimente de amploare. La nivelul judeţului Vrancea, pompieri militari sunt gata să intervină pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice mai sus menţionate cu 2 şenilate cu capacitate de trecere mărită, o autospecială de transport persoane şi victime multiple (ATPVM), 4 ambulanţe SMURD şi 17 autospeciale de stingere cu apă şi spumă.      

Recomandări:

          Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

          Totodată, înainte de a începe deplasarea, să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

          Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store“, a transmis Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul ISU Vrancea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?