Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

,,Cariera politică a femeilor ALDE”

În perioada 16-18 noiembrie la Hotelul Aurelius Împăratul Romanilor din Poiana Brașov, eurodeputatul Renate Weber, cu sprijinul Grupului ALDE din Parlamentul European, a organizat un eveniment la care au fost invitate femeile din cadrul Organizației de femei a partidului Alianața Liberalilor și Democraților,  cu tema ,,Cariera politică a femeilor ALDE” . Discuțiile au fost axate pe egalitatea de șanse, pe rolul femeii în societate și în politică, ținând cont de implicarea din ce în ce mai mare a femeilor în rezolvarea problemelor sociale și, implicit, în politică, în condițiile în care problemele cu care se confruntă de obicei femeile își găsesc cu greu locul pe agenda politică. Pe parcursul acesteia au fost organizate mai multe workshop-uri pe diferite teme: ,,Femeia în societate. Principii morale și valori sociale”, la care a fost invitată dr. Alina Ceuță, lector universitar în cadrul Universității București, ,,Rolul femeii în politică. Familie și carieră”, unde a fost invitată Alice Ratys, directorul Institutului Național Democrat SUA, ,,Identitatea  OFLDE. Organizare și comunicare”, unde a prezentat dna Grațiela Gavrilescu, președinte OFLDE, Vicepremier și Ministrul Mediului.

A fost prezent, de asemenea, președintele partidului, Dl Călin Popescu TĂRICEANU care pe lângă cuvântul adresat în plen, a susținut și o conferință de presă, mesajul fiind tot în spiritul ,,Cariera politică a femeilor ALDE: ,,Prezența colegelor atât de numeroasă este dovada că subiectul este integrat, asimilat, că există disponibilitate de implicare politică la nivelul cel mai înalt”. De asemenea, Dl Călin Popescu TĂRICEANU a  declarat: „Ne-am propus peste 15% şi şase membri în Parlamentul European.(…) Începem cu femeile – fără să existe o decizie luată la nivelul partidului, dar vă pot spune că eu voi susţine punctul meu de vedere. Sper să fie îmbrăţişat de cât mai mulţi colegi. Pe locurile 1 şi 3 vor fi cele două colege ale noastre, una din ele prezentă, doamna Renate Weber şi cealaltă colegă, doamna Nicolai (Norica Nicolai)”. Au fost prezenți și europarlamentarul ALDE, dna Renate Weber, care a organizat evenimentul, precum și Daniel Chițoiu, secretarul general al partidului Alianța Liberalilor și Democraților.

Din partea Organizației județene Vrancea a femeilor liberal democrate a participat dna Stănica Milea, președinta Organizației de femei ALDE a municipiului Focșani. ,,Femeile de succes sunt un model pentru fiecare dintre noi. Ascultându-le, realizăm că secretul reușitei în politică este reprezentat de curaj, tenacitate, perseverență și multă muncă”, acesta a fost mesajul transmis de Ionel Cel-Mare participantelor la evenimentul organizat la Poiana Brașov.

Biroul de presă, Filiala Județeană VRANCEA ALDE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?