Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Bărbatul care a încercat să vândă jurnalele furate ale lui Lennon, pus sub acuzare în Germania

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost pus sub acuzare luni, sub suspiciunea că ar fi încercat să vândă jurnalele furate şi alte obiecte care i-au aparţinut fostului lider al trupei The Beatles, John Lennon, relatează Reuters. Suspectul, identificat de procuratură sub numele Erhan G., a încercat să vândă obiectele prin intermediul unei case de licitaţii din Berlin, de la care a primit un avans de 785.000 de euro (884.000 de dolari), au precizat autorităţile într-un comunicat.

Printre obiectele furate în 2006 din locuinţa văduvei lui Lennon, Yoko Ono, şi aduse apoi la Berlin, se află scrisori, înregistrarea unui concert Beatles şi o pereche de ochelari care i-au aparţinut lui Lennon. Este vorba şi despre ultimul jurnal al lui Lennon, încheiat la 8 decembrie 1980, ziua în care artistul a fost împuşcat mortal la New York.

În jurnal, apare şi o însemnare care face referire la întâlnirea programată în acea dimineaţă dintre Lennon, Ono şi fotografa Annie Leibovitz. În urma întâlnirii, a fost realizată fotografia în care Lennon apare nud alături de Ono, într-un pat, publicată apoi în ianuarie 1981 pe coperta revistei Rolling Stone. „Alte documente, o ilustraţie şi o altă pereche de ochelari purtată de John Lennon au fost găsite ascunse în maşina suspectului”, a spus procuratura, precizând că bărbatul este acuzat de primire de bunuri furate şi conspiraţie la fraudă.

Poliţia a menţionat că suspectează că obiectele au fost furate de fostul şofer al lui Ono, după care au fost duse în Turcia şi la Berlin în 2013 sau 2014. Autorităţile s-au sesizat după ce obiectele au fost găsite de administratorul unei case de licitaţii în faliment, care estimaseră anterior obiectele la 3,1 milioane de euro. Obiectele au fost înmânate avocatului lui Ono la 21 septembrie 2018, a mai precizat procuratura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?