Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Polițiști noi la IPJ Vrancea: unul dintre ei a fost în Legiunea Străină, iar acum vrea la Serviciul de Acțiuni Speciale

16 absolvenți de la Școala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina au fost repartizați la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vrancea. Ei au fost prezentați presei marți dimineață, de comisarul șef Remus Nica, inspectorul șef al IPJ Vrancea. Comisarul șef Remus Nica le-a urat succes tinerilor absolvenți și a precizat că aceștia vor fi repartizați la Poliția Adjud, Poliția Mărășești, posturile de poliție rurală, iar unul dintre absolvenți la Poliția Criminalistică. Cel mai în vârstă absolvent care a fost repartizat în Vrancea are 43 de ani, se numește Cristinel Chioșmag și a fost repartizat la Postul de Poliție Răcoasa.

„Astăzi, 6 noiembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, 16 absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, promoţia 2017 – 2018, 14 băieţi şi 2 fete, au avut o nouă zi plină de emoţii, odată cu parcurgerea procedurii de repartizare pe funcţii. Repartizarea s-a efectuat în ordinea mediilor de absolvire, pe funcţiile vacante existente, avându-se în vedere situaţia operativă înregistrată, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului. Cincisprezece agenți de poliție au fost repartizaţi în structurile de ordine publică, iar unul la criminalistică. Dintre cei 15 agenţi repartizaţi în structurile de ordine publică, 4 au fost repartizaţi în mediul urban şi 11 în mediul rural (Slobozia Bradului, Dumitrești, Boghești, Tănăsoaia, Slobozia Ciorăști, Vulturu, Bârsești, Vrâncioaia, Vârteșcoiu, Movilița, Răcoasa). Timp de 6 luni, cei mai tineri poliţişti se vor afla în tutelă profesională şi vor beneficia de sprijinul colegilor cu experienţă, fiind implicaţi în rezolvarea problemelor comunităţii în mijlocul căreia îşi vor desfăşura activitatea. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea le urează succes în activitatea profesională, putere de muncă, asigurându-i de un real sprijin pentru a-şi putea îndeplini în mod corespunzător atribuţiile ce le revin”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

Comisar șef Remus Nica a menționat că, spre deosebire de anii trecuți, anul acesta IPJ Vrancea i-au fost repartizați mai mulți absolvenți ai școlii de poliție. „Avem astăzi (ieri-n.r.) proaspeții absolvenți de la Școala de Poliție Câmpina. Am avut repartizați un număr de 16 absolvenți, le urăm succes în noua activitate, avem nevoie de sprijinul lor, avem mare nevoie de orice sprijin! Mulțumim că am primit cel mai mare număr de absolvenți din ultimii ani! Dacă până acum primeam câțiva absolvenți, iată că acum am primit 16 absolvenți, un aport semnificiativ. Îi așteptăm după trecerea celor șase luni de tutelă să fie un real sprijin pentru Poliția vrânceană și sunt convins că vor fi de un real sprijin în activitatea pe care o desfășurăm! Absolvenții vor fi repartizați la sediul Poliției Municipiului Adjud, la Poliția Mărășești, cât și la posturile de poliție rurale. Un singur absolvent este repartizat la Poliția Criminalistică, toți ceilalți 15 absolvenți au fost repartizați la Ordine și Siguranță Publică. Având în vedere că am primit un număr de 16 polițiști, este foarte bine. Nevoia este mult mai mare și va fi mai mare, pe măsură ce trec anii, dar noi suntem convinși că vom face față și comunitatea va fi satisfăcută de serviciile pe care noi le prestăm și cu polițiștii pe care-i avem la momentul ăsta, la nivelul județului Vrancea. Media anuală de absolvenți pe care-i primeam nu trecea de zece. Ținând cont că acum sunt două promoții care termină în fiecare an, anul acesta am primit opt absolvenți în vară și 16 absolvenți acum”, a declarat inspectorul șef Remus Nica.

 

Un inginer și un militar, polițiști la Movilița și Bârsești

Printre cei 16 absolvenți care au fost repartizați în Vrancea se numără și Diana Cojocaru, o tânără din comuna Țifești, care a obținut rezultate deosebite pe durata perioadei de școlarizare. „Am fost prima pe județ, iar pe școală am fost pe locul 10. Sunt din Vrancea, comuna Țifești. Voi merge la Secția Panciu, Postul de Poliție Movilița. Este ceea ce mi-am dorit și simt că sunt împlinită că am ajuns să fac asta! Am încercat după clasa a XII-a și nu am putut datorită înălțimii, iar acum, după ce am terminat facultatea, când am aflat că s-a scos înălțimea, mi-am dat demisia și a fost primul lucru pe care l-am făcut. Înainte lucram în Focșani, casier și contabilitate de distribuție la o firmă. Am terminat Universitatea Politehnică din București, am ieșit inginer, dar am ajuns unde mi-am dorit de mică, iar asta este cel mai bine”, a declarat tânăra.

Alexandru Tiberiu Iacob a ales să renunțe la o carieră militară pentru a deveni polițist. Tânărul este din județul Buzău, dar o parte din familia locuiește la Odobești. „Am ales Vrancea pentru că o parte din rudele mele sunt aici. Eu sunt jumătate muntean, jumătate moldovean. Am rude în Odobești, dar urmează să lucrez la Bârsești. Este o mândrie să port ținuta asta și este un loc de muncă sigur, un viitor! Înainte de asta am lucrat în MApN, am fost militar. Cam asta am făcut toată viața, am fost plecat un pic și în Legiunea Străină, unde am stat opt luni. Îmi doresc ca pe viitor să ajung la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS)”, ne-a declarat Alexandru Tiberiu Iacob.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?