Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Judo – Laris Borș, între Campionatul European de la Gyor și stagiul din Japonia, via Grand Prix-ul de la Haga!

Multiplul campion național Laris Borș, produs sută la sută al școlii focșănene de judo, legitimat la CSM Focșani 2007, a participat, la 21 octombrie, la Campionatul Mondial de judo U 21 de la Nassau, în Bahamas unde a încheiat competiția pe locul al șaptelea la 60 kg., iar vineri, 2 noiembrie, a concurat la Campionatul European U 23 de la Gyor, în Ungaria. La competiția europeană, Laris Borș, vicecampionul României la U 23 60 kg., a trecut în primul tur de italianul Patrik Cala Lesina prin ippon, însă în runda a doua, tabloul i l-a oferit ca adversar pe rusul Yago Abduladze, cel care avea să devină campion European. Laris a fost întrecut prin ippon și a rămas cu victoria din primul tur prin care a intrat între primii 16 luptători ai categoriei 60 kg. la U 23.

După o perioadă de pregătire la Lotul Național, Laris Borș va concura la Grand Prix-ul de seniori de la Haga, din perioada 16-18 noiembrie, după care va pleca în Japonia pentru un stagiu de pregătire până în preajma Sărbătorilor.

Laris Borș, un sportiv remarcabil în tot ce face, mi-a spus ieri, când am discutat despre ultimele competiții la care a concurat că la juniori este ”pe locul 9 mondial și locul 3 european”. Precizez că locul mondial este dat de numărul de puncte acumulate în competițiile internaționale și că ”juniori” înseamnă U 21! Laris mi-a mai spus: ”La anul o să fiu mai sus deoarece sunt mulți care termină cu anii de juniorat și cred că o să urc pe 2 mondial și 1 european!” I-am răspuns că va fi acolo unde, în mod realist, se vede, pentru că este foarte valoros și că ghinionul care l-a împiedicat să participle la Campionatul European de juniori – un accident – i se termină în 2017!

Pentru a fi acolo unde își propune, Laris merge la concursuri foarte puternice, așa cum este Grand Prix-ul din Olanda, dar și la pregătire, în Japonia. De altfel și la Lotul Național este antrenat de un japonez – Kohei Oishi,

alături de care este în fotografia ce însoțește articolul și care l-a asistat și la Camponatul European U 23.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?